Västerås IBS förlorade mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

ANNONS

Inför sista perioden var Västerås IBS i ledningen med 5-4 i Mälarenergi Arena. Men i tredje perioden kvitterade först Amanda Berglund, och sen avgjorde Tilda Lilja för Katrineholm. Till slut blev det 5-6 i matchen i Allsvenskan västra/södra dam.

– En oerhört tung förlust. Rent spelmässigt är känslan att vi är det bättre laget. Vi skapar tillräckligt med klara målchanser för att vinna matchen. Efter en lite trevande första period så vill vi ge en stor eloge till tjejerna som verkligen sliter idag, kommenterade Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen efter matchen.

Katrineholms tränare Andreas Sjöberg om matchen:

– En stark laginsats där alla sliter för varandra. Vi har en mindre bra andra period men kommer in i tredje med en helt annan energi vilket resulterar i två mål framåt. Sett till 60 min så får Västerås under perioder press på oss, men vi reder ut det och förvaltar våra lägen i offensiv zon som leder till vinst.

Västerås IBS får sikta på kval efter förlusten mot Katrineholm.

Katrineholm var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Västerås IBS hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-4.

3.51 in i tredje perioden slog Amanda Berglund till återigen framspelad av Frida Eriksson och kvitterade för Katrineholm.

Efter 13.54 slog Tilda Lilja till på pass av Sofie Cederlind och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Amanda Berglund och Frida Eriksson gjorde två mål och en assist var för Katrineholm. Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS och totalt tre poäng för Västerås IBS.

Det här var Västerås IBS:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Katrineholms andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Västerås IBS sist i serien, medan Katrineholm är på femte plats.

I nästa omgång har Västerås IBS Bergs IK borta i Ljungsbro Sporthall, lördag 24 februari 13.00. Katrineholm spelar hemma mot Telge SIBK söndag 25 februari 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: