Tim Wiklund (tv) fick inte fortsätta och Thomas Andersson (th) sägs bli ny huvudtränare.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Pixbos tilltänkta tränare fick kalla fötter i sista stund

ANNONS

Linus Sagre: "Vi har samtalat några månader ungefär"

Innebandymagazinets silly-bloggare Mr. Silly publicerade tidigare i veckan en blogg med massor av rykten från damernas och herrarnas SSL. Hittills har inget av ryktena varit helt uppåt väggarna utan det har funnits olika grader av sanningshalt. Höllvikenspelaren Elias Niclasson som lämnar för spel i Thorengruppen var helt korrekt även att Filip Vom Hofe lämnar Pixbo visade sig stämma. 

Igår pratade vi med Storvretas sportsligt ansvarige om att de skulle försöka värva Moa Tschöp och frågade om det stämde att de hade  pratat med henne men att det skulle bli för dyrt att värva henne. 

- Det var en nyhet för mig men jag har hört det ryktet också innan och att det skulle vara jag som har pratat med henne. Det låter ju spännande men då måste jag ha gjort det i sömnen för jag hoppas att det inte är någon annan som springer omkring och låtsas vara mig och försöker värva spelare till laget som jag håller på att bygga upp, sa Henrik Ededahl till Innebandymagazinet med ett stort skratt. 

Men han erkände senare att de hade haft kontakt via sms och kollat av intresset och att de skulle ta en ny kontakt längre fram. 

Ett annat rykte som Mr. Silly tog upp var att Pixbos nya huvudtränare kommer bli Thomas Andersson och att han kommer få Linus Sagre som assisterande. Mr. Silly nämnde också att Sagre som var klar för Alingsås hade hoppat på Pixbotåget istället när det dök upp. Uppgifter som det definitivt fanns en hel del sanning bakom men för Alingsås Tidning berättar Sagre att han blev smickrad av deras erbjudande men att han valde att tacka nej till Pixbo efter klokt övervägande. 

- Vi har samtalat några månader ungefär. Deras sportchef hörde av sig till mig då dom hade fått mitt namn av Kristina Landgren. Dessutom känner jag deras tränare Thomas Andersson sedan innan då vi spelat ihop en gång i tiden. Så vi har haft diskussioner fram och tillbaka och dom har kommit med ett förslag, säger Sagre till Alingsås Tidning: och fortsätter berätta om varför han tackade nej.

- När jag insåg hur mycket tid det skulle handla om så valde jag att säga nej tack. Det var smickrande och roligt såklart, en fantastisk grej verkligen, men det går inte att kombinera med ett heltidsjobb och två barn där hemma. Jag har dessutom precis börjat på mitt nya jobb så det var inte läge att komma dit och be om att få jobba halvtid (skratt)! När jag räknade på det handlade det om 19 timmar i veckan bara för träning och en hemmamatch. Till det kommer planering och bortamatcher. Det hade inte fungerat. 


TV: SSL-klubben har gjort klart med landslagsback

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: