Foto: Pixbo Wallenstam
#ibsilly

Målvakten lämnar Pixbo - "Tråkigt att enbart spela en match"

ANNONS

Pixbos Filip Vom Hofe bekräftar Mr. Sillys uppgifter om att han lämnar laget.

Igår avslöjade vår silly-bloggare Mr. Silly flera rykten från damerna och herrarnas Superliga och ett av ryktena var att Pixbos andramålvakt Filip Vom Hofe lämnar laget. Något som 22-åringen bekräftar när Innebandymagazinet får tag i honom.

- Säsongen över lag var ganska jobbig då jag drog på mig en knäskada under hösten, vilket ledde till en del rehab och frånvaro från innebandyn. Jag var tillbaka i träning i mitten av januari och kände väl aldrig att jag riktigt kom upp i den nivån som jag själv vet att jag kan spela på förrän i slutet av säsongen, säger Vom Hofe till Innebandymagazinet.

På grund av skadan och att Pixbos förstemålvakt Jon Hedlund gjorde en riktigt bra säsong samtidigt som lagets resultat sviktade blev det bara en match från start för målvaktstalangen.   

- Självklart var det tråkigt att enbart spela en match från start men jag vet att jag hade fått mer speltid om jag inte hade åkt på skadan. Det hade antagligen också varit en annan situation för mig om vi legat stabilare till i tabell, då hade man kanske vågat testa mer och gett mig några fler matcher. Man vill ju alltid spela och göra det bra så jag är inte särskilt nöjd med säsongen som varit.

Efter att ha suttit på bänken en hel säsong bakom Hedlund för två säsonger sedan så lånades Vom Hofe ut till Fagerhult Habo förra säsongen och där gjorde han succé och var med och tog upp laget till SSL. Men inför det sista året på sitt kontrakt valde Vom Hofe att gå tillbaka till Pixbo.

- Nja, jag skulle inte säga att jag ångrar beslutet då jag har mycket mer vid sidan om innebandyn här hemma i Göteborg. Samtidigt trivdes jag otroligt bra i Fagerhult, det är en väldigt fin förening med många underbara personer både i truppen och organisationen. Jag tror och hoppas att vi kommer få se dem i SSL snart igen!

Hur gör man för att hålla uppe motivationen som målvakt i ett lag som har en väldigt bra förstemålvakt som tränarna satsar på?

- Jag har alltid försökt spela ”matcherna” på träningen då jag vet att det kommer vara tufft att få matchtid när man konkurrerar med en av väldens bästa målvakter. Det funkade väldigt bra första året i Pixbo när man var junior och inte räknade med att spela så mycket. Men under denna säsong har det varit svårare att hålla motivationen uppe då jag precis som alla andra i laget tränar för att spela match. Lite tråkigt såklart att inte få möjligheten att visa vad man går för, då är det svårt att hålla motivationen uppe.

Hur går dina tankar inför framtiden och vad har du för olika alternativ?

- Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Det har varit en del klubbar som hört av sig men jag vill först och främst känna att motivationen finns innan sådana beslut blir aktuella att ta.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: