#ibsilly-nytt
Foto: Jimmy Palm
Superligan

SSL-spelaren bekräftar gårdagens rykte

ANNONS

Ett av gårdagens rykten som Mr. Silly avslöjade visade sig vara sant.

Igår avslöjade vår silly-bloggare Mr. Silly flera rykten om spelare i damernas och herrarnas SSL. Enligt hans källor så skulle den före detta RIG-spelaren Elias Niclasson lämna Höllviken för spel med Team Thorengruppen kommande säsong. Något som backtalangen bekräftar för Innebandymagazinet.  

- Man kan väl säga att hans uppgifter stämmer i princip. Jag har inte skrivit på än men det lutar åt att jag gör det väldigt snart.

Vad är det som gör att du väljer att fortsätta din karriär i Thorengruppen?

- Framförallt beror det på att jag tycker att det är ett framtidslag och att de satsar på unga spelare. De bygger en ny arena också och det är ett lag som på långsikt har stora ambitioner.

Den västeråsfostrade backen valde att flytta från Umeå ner till Skåne efter att han gick ut RIG förra året. Där blev det tre mål för honom men laget räckte inte till och Höllviken slutade näst sist i tabellen och åkte ur Superligan. Men som det ser ut kommer inte Niclasson följa med ner i Allsvenskan utan har han fått smak på SSL och Umeå. 

- Det har gått upp och ner som det gör för de flesta som gör sin debutsäsong i Superligan. Jag har gjort det bra i många matcher men det har även funnits mer att hämta i många matcher. Men det har varit en väldigt intressant säsong att få ha testat på att spela i världens bästa liga och få fortsätta på de tåget nu.

Hur var det att göra sin första SSL-säsong i ett lag som slogs för sin överlevnad var det svårt att få speltid?

- Det var lite fram och tillbaka med det också. Vissa matcher fick jag spela hela tiden och i vissa matcher blev det lite mindre speltid när laget valde att spela lite mer med sina rutinerade spelare. Men det var som sagt väldigt kul att testa på SSL och det är något jag vill fortsätta med.   

 


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: