#ibsilly-Bloggen
Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Mr. Silly rapporterar från epicentrum av årets silly season
ANNONS

Innebandymagazinet silly-bloggare avslöjar flera stora bomber från damernas och herrarnas SSL.

Damernas säsong är över och herrarnas är inne på slutveckan så det betyder att de stora bomberna kan snart börja explodera där finallagen är inblandade. Det florerar en hel del rykten där ute just nu med lite blandad sanningshalt som jag tänkte föra upp i ljuset.

Ibland kostar det på när man inte får fingrarna ur den berömda håligheten då jag hade full koll på vilka spelare som skulle lämna Pixbo och att Filip Kalentun var ett done deal. Men jag ville ge er läsare av min blogg ännu större bomber men framför allt ännu mer rykten nu när vi befinner oss mitt i epicentrumet av årets silly season.

Men varför inte börja med Pixbo då där alla nyheter inte kom fram igår. Tim Wiklund fick ju inte fortsatt förtroende som huvudansvarig utan han fick bära hundhuvudet av den misslyckade säsongen. Nu kan jag avslöja att kommande års tränarstab kommer bli en återkomst för Thomas Andersson som huvudansvarig och till sin hjälp får han Linus Sagre. Sagre var på väg till Alingsås herrar men när Pixbotåget dök upp på perrongen så valde han att hoppa på det istället. Målvakten Filip Vom Hofe kommer lämna, och det mesta tyder på att Martin Ojanemi också kommer göra det. Det finns även ett par till spelare som funderar på att lämna men som inte bestämt sig än. Nyförvärv två som pixboiterna hoppas på är en riktigt bomb. Enligt mina källor sitter de i förhandlingar med supertalangen Emil Ruud som ska spela SM-final med Falun till helgen. De ska ha fört dialog ett tag och den är fortfarande aktuell. På tal om supertalanger så har även Filip Kalentuns lillebror Daniel som är född 05 börjat tränat med Pixbos A-lag och han ska ha gjort det väldigt bra. Så räkna med att även han kommer att representera Pixbo inom en snar framtid. Mellanbroder Emil spelar som bekant i Falun så snacka om att den finns supertalanger i de generna.   

Enligt väldigt trovärdiga källor kommer Elias Niclasson att lämna Höllviken och flytta tillbaka till Umeå igen. Den före detta RIG-spelarens flickvän Nellie Öhgren tackade nej till Endre, Pixbo och Kalmarsund och valde istället Thorengruppen som då fick Niclasson på köpet.

Ett väldigt uttjatat ord i dessa tider är helhetslösningen. Men det ska vara just den som ligger bakom att Patrik Rokka och sambon Elsa Frisk, väljer att lämna Falun respektive Mora och ser ut att hamna i Sirius till kommande säsong. De är i alla fall i slutet av förhandlingar där just nu.

Djurgården ska spela sin första säsong i SSL och enligt mina uppgifter är de på jakt efter en Bele Barkarby-duo. Poängkungen i norra Allsvenskan Sam Madani och hans kompis Helmer Hernegran ska ha varit och träffat ledningen förra veckan och under den här veckan kommer det träffa laget och träna med dem. 

På damsidan går det omkring en tickande bomb i form av en av världens bästa spelare i Moa Tschöp. Enligt mina källor kommer hon inte att spela kvar i Täby så länge som Ranja Varli är kvar där. Hon ska istället ha träffat Storvreta för en återförening med Anna Wijk men det blev inget av den övergången. Enligt mina källor berodde det på en pengafråga och att det blev för dyrt för Storvreta. Det är dock oklart om det var Moa som ville ha för mycket betalt eller om det var Täby som ville ha för mycket betalt. Enligt flera olika källor är det ingen som tror att Tschöp kommer lämna Stockholmsområdet utan kommer hon fortsätta spela blir det i någon klubb i närheten.

I tidigare bloggar har den svenska målvakten som just nu spelar i Norska Elitserien Oscar Agnarsson och hans flickvän Emma Fagerhøi ryktats till flera olika klubbar. Senaste nytt där är att båda kommer att hamna i Warberg. Agnarsson har fått ett kontraktsförslag och ska enligt mina källor vara väldigt nära en påskrift.

Borlängetalangen Agnes Sälgström gjorde sex poäng för Västerås Rönnby på lika många matcher på dubbellicens för två säsonger sedan. I år har hon istället haft dubbellicens med KAIS Mora där det blev 10 poäng på 15 matcher. Enligt mina källor är hon nu väldigt nära att skriva på för Rönnby.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se   


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Den här artikeln handlar om: