#ibsilly
Moa Jakobsson (nr. 43).
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Falun värvar från seriekonkurrenten – igen

ANNONS

Efter Ellen Svensson: Här är nästa Jönköpings-spelare som lämnar för Falun.

Förra veckan presenterade Falun sin värvning från seriekonkurrenten Jönköping: Ellen Svensson. Bara några dagar senare gör man klart med ytterligare en spelarae från det småländska laget, den här gången forwarden Moa Jakobsson. Båda övergångarna kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly avslöja för över en månad sedan.

Jakobsson, fostrad i Westerviks IBK, debuterade i SSL iklädd Jönköpings röda tröja säsongen 2017/18. Då blev det 11 poäng, men den skörden har ökat för varje år som gått: 20, 24 och så 30 poäng den här säsongen.

- Vi får in en offensiv kraft i Moa Jakobsson som jag tycker att vi kanske har saknat den gångna säsongen. Moa är en poängspelande forward som kommer lyfta vår offensiv med sin spelskicklighet, sitt spelsinne och hennes förmåga att ta kloka beslut i viktiga lägen. Hos oss hoppas jag att Moa kommer att utvecklas ytterligare och jag skulle bli förvånad om hon inte tar en blå/gul tröja som hon kommer att behålla under många år framöver, säger sportchefen och tränaren Daniel Dalbjer i ett pressmeddelande.


Jakobsson, född 1999, om sitt klubbval: 
- Jag har fått en väldigt bra bild från första stund av IBF Falun som förening så i slutändan var det ett självklart val för mig att skriva på kontraktet och att flytta upp till Dalarna. Det här känns verkligen som rätt väg att gå för mig och min senaste säsong i Jönköping tycker jag var ett bra steg i min utveckling som jag vill fortsätta bygga vidare på här i Falun.

Falun ser ut att kunna fortsätta vara en av de mest aktiva klubbarna hittills under #ibsilly-perioden. Man har, som sagt, värvat två av Jönköpings bästa spelare och nu ser Mora ut att bli nästa klubb man fokuserar på då trion Moa Gustafsson, Lina och Lisa Svarvfar ryktats byta klubb inom Dalarna.



TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: