#ibsilly-Bloggen
Foto: Per Wiklund
Superligan
Årets silly kan bli den galnaste på länge
ANNONS

Mr. Silly är tillbaka med de senaste ryktena från SSL Dam.

Silly season börjar ta rejäl fart på damsidan nu och årets galna säsong har potentialen att bli den galnaste på mycket länge. Då tänker jag inte på de stora superduper bomberna utan snarare att konkurrensen om spelarna kommer bli större då även flera lag i Allsvenskan ger sig in i cirkusen.

Spännande nog så har Kalmarsund, Växjö och Storvreta aviserat att de kommer satsa på sina damlag för att spela upp dem i SSL där de två förstnämnda även skrutit med att gummisnoddarna som håller ihop hästhandlarplånboken ska lossas. Flera spelare ryktas till Kalmarsund och de har redan gjort klart med RIG-målvakten Stina Callerfjord. Däremot lyckades man inte ro iland hennes klasskompis Nellie Öhgren trots ett guldkantat kontraktsförslag. Enligt mina källor är man dock väldigt nära att värva Täbys Julia Zachrisson, som även hon har ett förflutet i RIG Umeå. Där ska det bara vara några detaljer kvar. Man ska även ha vänt blickarna utanför landets gränser och är i slutförhandlingarna med två utländska spelare.

Jönköpings fiaskosäsong kostade dem inte SSL-platsen tack vare Coronapandemin men enligt mina källor hade det kanske varit bättre att de åkte ur. Flera av nyckelspelarna är på väg bort och enligt mina uppgifter har Moa Jakobsson och pojkvännen Emil Nielsen bestämt sig för Falun. Lagets stora stjärna Ellen Svensson ska också ha tröttnat på att spela i ett lag som inte matchar hennes kompetens och hon har bestämt sig för att lämna men inte gjort klart med något lag. Falun nämns som en kandidat men även Pixbo Wallenstam.

Johanna Hultgren har ju varit en följetong nästan i ett helt år och just ett år är en signifikativ tidsperiod i detta fall då hon suttit fast uppe i Umeå med ett år kvar på sitt kontrakt med Mora. Men enligt mina uppgifter har hon nu fått klartecken från dalarna att börja förhandla och det lär nog inte dröja allt för lång tid innan Thorengruppen presenterar henne.

Linnea Wallgren uppges ha tröttnat på ön och hon har redan planerat en flytt tillbaka till fastlandet men av respekt för Endre har hon inte börjat förhandla med någon ny klubb än. Karlstad och Rönnby sägs vara två starka kandidater som ligger bra till.

Slutligen funderar jag på om jag ska slänga in en herrnyhet här också eller hålla er lite på halster. Nja efter klokt övervägande blir det en cliffhanger i stället men ett SSL-lag letar ny målvakt och man ska ha hittat en oslipad diamant. En talang som blev utsedd till seriens bästa målvakt för två säsonger sedan men som efter det lämnade Sverige och blev proffs utomlands.  

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se  


"Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: