#ibsilly-Bloggen
Blogg
Mr. Silly: ”Build me an army worthy of Mordor”
ANNONS

Innebandymagazinets silly-bloggare avslöjar att ett SSL-lag håller på att bygga en fantastiskt armé till kommande säsong.

Det har lugnat ner sig på ryktesfronten senaste veckan men nu är jag tillbaka med lite stekhett sprängstoff igen. Jag läste en intervju med Faluns tränare/sportchef Daniel Dalbjer där han sa att de just nu gjort den bästa silly seasonen i SSL dam och att de hade tre toppnamn klara samt att han var övertygad om att de kommer ha gjort den absolut bästa sillyn när den galna säsongen summeras.

Jag kan se framför mig att Dalbjer suttit på sitt kontor och fått order uppifrån likt Saruman fick av Sauron i Sagan om Ringen. ”Build me an army worthy of Mordor”

Jag har redan avslöjat att Jönköpingsduon Moa Jakobsson och Ellen Svensson är på väg till Falun där den förstnämnda ska vara påskriven och klar enligt mina källor. Två riktigt bra förstärkningar och definitivt toppnamn som den gode Sarum… ehm, Dalbjer sa. Helt klart spelare som är värdiga den rosa armén.

Men den stora bomben återstår och enligt mina källor är Moras Superstjärna Moa Gustafsson klar för Falun kommande säsong. Jag läste i veckan att hon placerades i Pixbo Wallenstam och det har jag också hört men enligt historiskt trovärdiga källor ska Gustafsson vara klar för den rosa armén. En sak gemensamt har dock mina olika källor som placerar Moa i Pixbo och Falun och det är att hon definitivt inte kommer att fortsätta i Mora.

Den stora frågan som alla ställer sig och som talar emot Falun är såklart varför skulle hon byta ett topplag mot en nykomling? Det finns tre svar på den frågan och det första är att Falun klarat av första säsongen i SSL och man gjorde det bra och visade alla att man är ett lag för Superligan igen och det underlättar när man ska värva spelare andra året. Det andra är just att Falun håller på att bygga ett lag värdigt en stormakt i svensk innebandy och hör och häpna Gustafsson är inte ensam från Mora att vara på gång att flytta nio mil sydost. Det tredje svaret på frågan är att hon har sin pojkvän Emil Lundmark i Faluns herrlag och de är trötta på ett distansförhållande.

Som jag sa så är det flera spelare som är på väg att lämna Mora och två av dem är systrarna Lisa och Lina Svarfvar. Lisa är väldigt bra kompis med Moa och de vill fortsätta spela tillsammans dessutom så har även Lisa en pojkvän i herrlaget då hon är tillsammans med Victor Wettergren. Det tisslas och tasslas även om att det är flera spelare som är sugna på att byta Mora mot Falun.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se

TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: