#ibsilly
Superligan

Övergången bekräftad: Hon byter SSL-klubb

ANNONS

Ellen Svensson har gjort sitt val – här spelar hon nästa säsong.

Redan för en månad sedan kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly avslöja att Jönköpings stjärna Ellen Svensson var på väg till Falun. Nu är övergången bekräftad.

Den Tranemo-fostrade centern har varit en av Jönköpings bästa spelare de senaste säsongerna. Hon kom tvåa i lagets interna poängliga den är säsongen med 28 poäng (15+13) – bara slagen av Moa Jakobsson, som även hon ryktas till Falun.

- Jag ser det här som en supervärvning för oss och för mig är Ellen en fältherre som äger planen med sin grymma spelförståelse. Hon är idag en av SSL:s bästa spelare som kommer att växa ut till en knivskarp center som vi kommer se i landslaget många år framöver, säger Daniel Daljber, tränare och sportchef i Falun, i ett pressmeddelande och tillägger:

-  Ellens speltyp är något som alla tränare i ligan vill ha och jag känner mig trygg i att vi får in en riktig ledare på planen med kloka värderingar i sitt spel och som jobbar hårt över hela banan, avslutar Daniel Dalbjer.

Svensson blev uttagen till landslaget för första gången tidigare i år, men lägret ställdes in så hon fick vänta på sin debut i den blågula tröjan.

- Jag fick en väldigt bra bild av Falun från första början och ser nu fram mot att flytta upp till Dalarna och Falun och få starta upp en ny resa i livet. Daniel presenterade en väldigt bra och tydlig bild av vart föreningen vill nå och det skall bli jättekul och motiverande att vara med på den resan, säger Svensson, som har höga ambitioner med sin vistelse:

- Jag kommer till Falun för att slåss om guldet helt klart och jag är taggad för att få vara med på den här satsningen som föreningen nu gör. Vi vet att klubbens herrar har tagit flertalet SM-guld och jag vill vara med på damernas resa mot finalen och jag ser att den satsningen görs nu så målet är helt klart får mig, vi skall slåss om guldet, avslutar Ellen Svensson.

Förutom Svenssons tidigare lagkamrat Moa Jakobsson så ryktas även Falun få in Mora-trion bestående av Moa Gustafsson samt Lisa och Lina Svarfvar.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: