#ibsilly
Sirius förstärks av den förre Mora-spelaren Michelle Wiki.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Supervärvningen för Sirius: ”Hur fasiken har vi lyckats med det här?”

ANNONS

Superligans stora succélag värvar världens nionde bästa spelare till nästa säsong.

Få trodde att Sirius skulle vara med och slåss om topplatserna i årets SSL, men det är precis vad man gjort. 22 omgångar in i serien ligger man fyra och slåss om SM-guldet i allra högsta grad.

Att man tagit steg sportsligt märks också på spelarna man lyckas värva. Under fredagen presenterade man #ibsilly-bomb som hördes över hela : Michelle Wiki har skrivit på ett ettårsavtal med klubben.

Schweiziskan Wiki rankades som världens nionde bästa spelare 2020, och har tidigare spelat i SSL med Uppsala (gamla Sirius) och KAIS Mora. Hon kommer närmast från UHC Kloten-Dietlikon Jets i hemlandet.

- Det är en enormt professionell spelare. Hon andas elitidrott och har de auran kring sig. Sen är hon sjukt erfaren och rutinerad, det går inte att sticka under stolen med, vilket vi behöver adderat till vårat lag för att få in den dimensionen, säger Sirius sportchef Sara Orebrand till Innebandymagazinet.

- Vi har tagit stora steg i år men det finns enormt fler steg att ta. Vi vill ha mer internationell spets, se bara på hur vår finska trio har bidragit i år. Jag tror det kan ge ytterligare en dimension till. Hon är en poängforward och vi vll göra mer mål framåt. Vi är enormt solida och bra defensivt, och visat att vi har bra offensiva krafter i år också, men det är framförallt där vi vill krydda till det än mera. Då passar hon in som handen i handsken.

Man trodde ju att många SSL-lag skulle ha svårare att genomföra såna här typ av värvningar ett pandemi-år som detta, hur lyckades ni landa Wiki?

- Ja, hur fasiken har vi lyckats med det här? Tur och skicklighet? Nej då, det fanns ett intresse från henne att komma tillbaka till Sverige. Hon vill göra en sista satsning internationellt och det passar väldigt bra med stundande VM också. Hon har varit i Uppsala tidigare och när vi visade intresse så kändes som många pusselbitar föll på plats för henne. Vi är väldigt glada för det.

Ni har traditionellt varit ett lag som slagits i mitten eller botten av tabellen. Helt plötsligt är ni ett topplag som kan värva en spelare av Wikis kaliber. Känns värvningen som lite av ett statement?

- Det ena hänger ihop med det andra. Hade vi varit ett mittenlag i år också så tror jag inte att det hade varit lika intressant för henne. Hon vill vara med och vinna titlar. Vi har visat att vi kan vara med och fightas om det i år. Det är klart att den resan vi gjort senast åren, som gett utdelning den här säsongen, har påverkat. Vi har lättare att prata med toppnamn nu.

Är detta en försmak av vad som komma skall nu för er i #ibsilly-väg, eller väntar det mer breddvärvningar istället?

- Vi kan nog bjuda på något mer toppnamn…förhoppningsvis är det bara lite detaljer kvar men det är inget som är klart.

Pratar vi om en svensk eller utländsk spelare?

- Det kanske kan vara både och…? Vi har en jättebra trupp, inget snack om det, och vi har vår stomme. Det hade vi redan ifjol. Vi har visat att vi kan vara ett topplag i år och det vill vi fortsätta vara. Vi tänker på namn som vi behöver addera till nu, både som spelare och personer. Vår styrka i år har varit gruppen och personerna i det, och hur alla utvecklar varandra. Lika måna om deras kvaliteter som spelare, lika måna är vi över hur de är som personer.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: