Världens bästa spelare
Foton: IFF
Internationellt

Topp 10: Världens bästa spelare 2020

ANNONS

För 14:e året i rad har Innebandymagazinet utsett världens bästa spelare på damsidan i samverkan med förbundskaptener och internationell media.

1. Eliška Krupnová, Tjeckien (Pixbo Wallenstam IBK)

Stor, stark och outstanding framför båda målburarna. Klinisk avslutare i slottet och har ett starkt utvecklat målsinne framför mål. Är en extremt hårt jobbande och samtidigt otroligt smart spelare. Väldigt allround och används i alla spelmoment. En stor förebild som idrottskvinna både på och utanför planen. Är en nyckelspelare i ett av världens bästa klubblag och stor landslagsstjärna.

2. Veera Kauppi, Finland (Thorengruppen IBK)

En extrem poängmaskin som slog igenom med dunder och brak för tre säsonger sedan i SSL. Hennes unika kombination av speluppfattning och magiska handleder gör henne till en het kandidat i dessa sammanhang år efter år.

3. Ida Sundberg, Sverige (Pixbo Wallenstam IBK)

26-åringen från Lund har med sin bolltrygga och ostressbara spelstil utvecklats till en av världens bästa backar där hennes defensiva egenskaper är odiskutabelt nummer ett. Otroligt skicklig i duellspelet.

4. Moa Tschöp, Sverige (Täby FC IBK)

En modern hybridspelare som har sin utgångspunkt på backplats men som följer med upp i anfallet väldigt ofta och agerar extraforward. Extrem vinnarskalle som vet vad som krävs för att bli bäst och den har hon använt till att leda sitt lag till fem SM-guld och fyra VM-guld.

5. Corin Rüttimann, Schweiz (Piranha Chur)

Schweiz svar på Anna Wijk och trots att hon bara är 28 år ung har hon precis som Wijk spelat sex raka VM-turneringar och varit en nyckelspelare i varje turnering. Besitter den unika kombinationen att både vara en grovjobbare och en poängmakare som kan avgöra matcher på egen hand genom sitt defensiva eller offensiva spel. 

6. Cornelia Fjellstedt, Sverige (Thorengruppen IBK)

En intelligent allroundspelare med ett spelsinne i världsklass som kan spela på vilken position som helst. Växlar mellan att spela back och center i både klubb- och landslag och oavsett var hon befinner sig på planen har hon ögon i nacken och får de svåraste passningarna att se lätta ut. 

7. Ellen Rasmussen, Sverige (Malmö FBC)

Fick tidigt i karriären smeknamnet ”The Next One” och supertalangen har tagit stora steg mot den yppersta världstoppen ända sedan dess. En briljant tekniker som har näsa för de publikfriande dragningarna och vad som helst kan hända när hon limmat fast bollen vid bladet.

8. Denisa Ratajová, Tjeckien (Pixbo Wallenstam IBK)

Har haft en strålande utveckling sedan hon flyttade till Sverige för tre år sedan där hon undan för undan utvecklats till en av ligans bästa forwards. En powerforward som mixar styrka och tuffhet med elegans och finurlighet. Otroligt bra avslutare.

9. Michelle Wiki, Schweiz (UHC Kloten-Dietlikon Jets)

En rutinerad forward som under många år varit en av Schweiz allra bästa spelare och har en internationell spelstil. I den schweiziska ligan är hon ett monster kring motståndarkassen. Orädd och stark. Trycker sig in med backhand-moves framför kassen. Målskytt. Påverkar matchbilden så fort hon är på planen.

10. Oona Kauppi, Finland (Thorengruppen IBK)

En av världens bästa avslutare som allt för ofta får stå i skuggan av sin tvillingsyster. Men Oona har visat både i VM och SSL att hon kan stå på egna ben när syrran varit borta. Har en imponerande verktygslåda när det kommer till olika sätt att få bollen i mål.  

Om utmärkelsen

Världens bästa innebandyspelare har delats ut sedan år 2007 på damsidan, vilket gör detta till 14:e gången i ordningen. Vinnarna tas ut av Innebandymagazinet i samverkan med förbundskaptener och internationell media från innebandyns mest inflytelserika länder.

Du kanske även vill läsa:
Krupnová utsedd till världens bästa innebandyspelare 2020
Krupnová utsedd till världens bästa innebandyspelare 2020
Historik: Världens bästa damspelare år för år
Historik: Världens bästa damspelare år för år
Topp 10: Världens bästa spelare 2020
Topp 10: Världens bästa spelare 2020
World's best floorball player 2020: Eliška Krupnová
World's best floorball player 2020: Eliška Krupnová
IFF-ordföranden: ”En stor framgång för innebandyn internationellt”
IFF-ordföranden: ”En stor framgång för innebandyn internationellt”
"Pappa blev inte så nöjd när jag valde bort golfen"
Plus "Pappa blev inte så nöjd när jag valde bort golfen"
Den här artikeln handlar om: