IBF Falun vann mot Sirius
Montage
Matchrapport

IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius

ANNONS

IBF Falun vann matchen hemma mot Sirius i Superligan dam på fredagen. 8-5 (3-1, 3-1, 2-3) slutade matchen.

Sirius tränare Marko Paalosari om matchen:

– Vi gör en bra insats, effektiva framåt och gör match av det hela. Ett par riktigt bra avslut gör att Falun rycker i mitten av andra. Vi kommer tillbaka i tredje men räcker inte riktigt ända fram.

IBF Falun tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.48 genom Lisa Svarfvar, och gick upp till 2-0 innan Sirius svarade.

I periodpausen hade IBF Falun ledningen med 3-1.

Även i andra perioden var det IBF Falun som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Sirius hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men IBF Falun kunde hålla undan och vinna matchen med 8-5.

IBF Faluns Lisa Svarfvar gjorde tre mål och Moa Gustafsson hade tre assists.

IBF Falun har tre segrar och två förluster och 27–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sirius har fem förluster och 14–37 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är IBF Falun på fjärde plats i tabellen, medan Sirius är på 14:e plats.

Söndag 5 mars möter IBF Falun Åkersberga IBF borta 15.00 och Sirius möter Warberg hemma 13.30.

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom Dålig första period sänkte IBF Falun IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: