Sirius förlorade mot Endre

Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Sirius åker ur Superligan dam. Det står klart efter en ny förlust, 3-7 (1-3, 1-2, 1-2), hemma mot Endre. Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

Laget gjorde 0-2 efter 6.16, när Terese Ahlqvist hittade rätt på pass av Isabella Ström.

Efter 9.38 i första perioden slog Klara Molin till, på pass av Mia Vallenius och reducerade åt Sirius.

Endre ökade ledningen till 1-3 efter 17.14, genom Agnes Plogner framspelad av Tilde Hållstam.

Endre gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 1-3 till 1-5, målen av Agnes Plogner och Ellen Bäckstedt.

Sirius reducerade dock till 2-5 genom Jonna Vuontisvaara efter 19.02 av perioden.

Sirius reducerade igen efter 5.09 i tredje perioden genom Sara Attermo framspelad av Maja Sund.

5.35 in i tredje perioden slog Tilde Hållstam till på pass av Terese Ahlqvist och ökade ledningen.

Endre punkterade matchen med ett 3-7-mål med 39 sekunder kvar att spela genom Elin Roos på pass av Isabella Ström. 3-7-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Terese Ahlqvist gjorde ett mål för Endre och spelade fram till två mål.

Sirius har fem förluster och 12–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Endre har två vinster och tre förluster och 19–22 i målskillnad.

Endre ligger på sjätte plats i serien efter matchen.

Nästa motstånd för Sirius är IBF Falun. Endre tar sig an Warberg borta. Båda matcherna spelas fredag 3 mars 19.00.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Straffar avgjorde för Endre i hemmasegern mot Täby