Täby vann mot Sirius
Montage
Matchrapport

Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius

ANNONS

Inte ett enda insläppt mål. Men sex mål framåt. Täby tog en stabil seger på hemmaplan mot Sirius i Superligan dam. Matchen slutade 6-0 (1-0, 4-0, 1-0).

– En ganska trött match som inte går till historien som den mest välspelade tempomässigt. Vi bjöd på lite mycket spelvändningar men jobbade ganska bra i försvaret med en storspelande målvakt och segern var det egentligen inget att prata om, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah efter matchen.

Sirius tränare Marko Paalosari om matchen:

– Jag tycker att siffrorna är lite missvisande, visst Täby har mycket boll, men vi skapar väldigt många lägen idag. Det är väl lite som säsongen varit, vi hänger med bra och skapar en del men får inte till det i avsluten. Hem och vässa bössan till avslutningen nästa vecka.

Segern var Täbys sjunde på de senaste åtta matcherna.

Täby tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Vilma De Gysser.

I andra perioden var Täby starkast och gick från 1-0 till 5-0 genom två mål av Julia Ulvhag, ett mål av Vilma De Gysser och ett mål av Sara Johnsson.

Till slut kom också 6-0 genom Moa Dynefalk som ökade Täbys ledning på pass av Lisa Carlsson efter 19.54 i tredje perioden. 6-0-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Täby på femte plats i tabellen, medan Sirius är på 14:e plats.

Nästa motstånd för Täby är Endre. Sirius tar sig an Åkersberga IBF hemma. Båda matcherna spelas lördag 18 mars 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: