Sirius förlorade mot Åkersberga IBF

Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius

Det blev en uddamålsseger för Åkersberga IBF i matchen mot Sirius i Superligan dam på lördagen. Laget vann med 4-3 (2-1, 2-1, 0-1) borta i IFU Arena.

– Tycker vi för matchen i mångt och mycket, men som säsongen i övrigt så får vi inte riktigt till det i den sista tredjedelen. Stor eloge till tjejerna som ändå kämpar storstilat trots det utsatta läget, kommenterade Sirius tränare Marko Paalosari.

Åkersberga IBF startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Therese Gustafsson och Hanna Nordstrand innan Sirius svarade och gjorde 2-1 genom Amanda Ljunggren. Åkersberga IBF utökade ledningen igen, på nytt genom Therese Gustafsson efter 2.03 i andra perioden.

Sirius reducerade dock till 2-3 genom Jonna Vuontisvaara tidigt i perioden av perioden.

Åkersberga IBF gjorde 2-4, återigen genom Hanna Nordstrand efter 19.29. Sirius reducerade till 3-4 med 1.21 kvar att spela återigen genom Amanda Ljunggren. Mer än så blev det dock inte för Sirius.

Noterbart är att Amanda Ljunggren gjorde två mål för Sirius och ett målgivande pass.

Sirius har en vinst och fyra förluster och 16–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åkersberga IBF har två vinster och tre förluster och 20–32 i målskillnad. Det här var Sirius sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Åkersberga IBF:s sjunde uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Sirius slutar på 14:e plats, och Åkersberga IBF på tionde plats.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF