Sirius vann mot Warberg

Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg

Det har varit en tung period med 15 förluster i rad för Sirius i Superligan dam. Men hemma mot Warberg bröts den tuffa sviten. Det blev 5-3 (1-1, 2-0, 2-2) i matchen i IFU Arena.

– Känner att första perioden var den bästa, men vi fick ingen utdelning på övertaget. I andra och tredje tycker jag att Warberg styr matchen, men vi håller undan och laget fick jubla för första gången sedan i höstas. Skön seger för hela gruppen, tyckte Sirius tränare Marko Paalosari, efter matchen.

Warbergs tränare Andreas Burman:

– Vi gör två perioder som är alldeles för dåliga. Tredje perioden är klart bättre men det är för sent. Det inte att bara göra en bra period på den här nivån.

Första perioden var jämn. Sirius inledde bäst och tog ledningen genom Ebba Johansson efter 13.21, men Warberg kvitterade genom Andrea Envall bara en minut senare.

I andra perioden var Sirius starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Charlotte Bravo och Katerina Tsantaridou.

Efter 5.19 i tredje perioden ökade Sirius på till 4-1 genom Sara Attermo.

Warberg reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Sandra Hawerman och Emma Thorsson efter 11.59 av matchen.

Sirius kunde dock avgöra till 5-3 med 01.28 kvar av matchen genom Amanda Ljunggren.

Sirius Katerina Tsantaridou stod för ett mål och tre assists.

Sirius har en seger och fyra förluster och 14–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Warberg har två vinster och tre förluster och 17–25 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Sirius sist i serien, och Warberg är på elfte plats.

I nästa omgång har Sirius Täby borta i K-Rauta Arena, söndag 12 mars 13.30. Warberg spelar hemma mot IBF Falun lördag 11 mars 16.00.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg