pandemisäsongen
Intervju

Balrogs ordförande tycker till om att Herr1an stängts ner

ANNONS

Thony Andersson: "Här behöver vi alla ta ett visst ansvar och inte stjälpa förbundet genom att kräva tillbaka dessa"

I förra veckan kom beslutet från Svenska Innebandyförbundet att samtliga serier avslutas förutom de tre yrkesmässiga serierna SSL Herr, SSL Dam och Herrallsvenskan. JAS-serierna är dock fortfarande pausade och kan återupptas längre fram. Även alla distriktsserier avslutades och inga upp- eller nedflyttning sker. Innebandymagazinet har pratat med ett par Herr1an-ledare för att få deras tankar om pandemi-säsongen.

-  I den tid vi idag lever i och det som sker runt om oss i vår vardag, inte bara i Sverige utan i hela världen. Där båda nära och kära har fått sätta livet till, så känns ju beslutet otroligt logisk och frågan är väl varför inte beslutet tagits tidigare...för allas skull, säger Balrog Botkyrka IKs sportchef Thony Andersson till Innebandymagazinet.  

Hur mottogs beslutet av dina spelare och hur har dem reagerat?

- Då vi har några spelare som är i riskzonen så var det mer en lättnad att det kom, men varför dröjde det?

Balrog spelade sin sista match i slutet på oktober och totalt hann man med att spela fyra matcher innan säsongen pausades. Men i Herr1an var det inte bara matcherna som pausades utan spelarna har inte fått träna inomhus tillsammans sedan november då även de kommunala hallarna stängdes ner. Något som ställt stora krav på den enskilda spelaren att hålla sig i form i fall att säsongen skulle sätta igång igen med kort varsel. 

- Vi kan konstatera att det varigt otroligt ”rörigt”. Olika delar av vårt avlånga land och även olika kommuner inom Stockholmsregionen har haft olika restriktioner vad gäller att få träna i kommunens arenor. Själva hade vi i stort sett ingen tillgång till hall under försäsong och hade under en kortare tid viss möjlighet till att träna i hall de veckor och få matcher som ändå, med restriktioner fick genomföras. För att de senaste månaderna inte fått tillgång till att träna i hallarna. Så på din fråga så har det i den mån det gått legat ett stort ansvar hos den enskilde spelaren att sköta sin egen fysträning. Ingen innebandyträning!

När Innebandymagazinet pratade med förbundets tävlingschef Magnus Nilsson och frågade om vad som skulle hända med startavgiften på 50 000 kronor som alla föreningar i Herr1an betalat, så svarade han att han inte visste det för det var inget som de hade tittat på i nuläget. Ett svar som retade upp många på sociala medier som krävde att föreningarna skulle få tillbaka sina pengar. Totalt är det 75 föreningar som betalat 3 750 000 i startavgifter från Herr1an.

- Här behöver vi alla ta ett visst ansvar och inte stjälpa förbundet genom att kräva tillbaka dessa. Däremot tycker jag att förbundet kan ta höjd för att halvera nästa års anmälningsavgift. Det skulle innebära att förbundet kan hantera innevarande budgetår och samtidigt ta höjd för sänkt budget för nästa säsong. På så vis tar vi alla ansvar för den situation som ingen av oss kunde förutse, men tvingas hantera.

- Om förbundet skulle välja att inte göra något i frågan och samtidigt kräva full betalning för nästa säsong, så finns det en risk att vi klubbar istället ”backar bandet” och kräver att få stora delar av säsongens ersättning tillbaka.

 Hur har den här säsongen påverkat Balrog Borkyrka?

- Den har givetvis påverkat oss mycket. Vi har liksom övriga Sverige lidit av ekonomiskt bortfall. Tillsammans med Botkyrka kommun och sponsorer, så kämpar vi på att minska förlusterna så bra det går. Generellt så tycker jag ändå att alla parter vill ta och tar ansvar för att göra det bästa av en tid och period som ingen kunnat förutse.

Balroglegendaren ser dock på framtiden med tillförsikt och hoppas att vi alla lärt oss något av pandemin och att det kommer göra innebandy-Sverige starkare.  

- Som med allt annat så gäller det att ta lärdom av tiden vi genomlevt och lever i för att stå så starka och förberedda vi kan. Och med respekt ta oss an framtida utmaningar. Gör vi det så kommer vi ta oss tillbaka starkare och mer enade än tidigare.  


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Täby FC utklassade Balrog Botky på hemmaplan Tyresö Trollbäcken säkrade seriesegern efter 10-3 mot Balrog Botky Björklinge slog Balrog Botky i målmässigt jämn match Storseger för RA19 borta mot Balrog Botky Balrog Botky klart för nedflyttning – efter förlust mot Uppsala Teknologer

Den här artikeln handlar om: