Uppsala Teknologer vann mot Balrog Botkyrka IK

Balrog Botky klart för nedflyttning – efter förlust mot Uppsala Teknologer

Uppsala Teknologer vann ödesmatchen hemma mot Balrog Botky med 15-3 (7-0, 2-2, 6-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Balrog Botky, som inte spelar i division 1 östra Svealand herr nästa säsong. Laget har bara tagit en segerden här säsongen.

Uppsala Teknologers tränare Joel Carlstedt om matchen:

– Vi gör vår bästa match hittills offensivt. Många får göra mål vilket är viktigt för deras självförtroendet. Tre viktiga poäng!

Uppsala Teknologer spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 7-0 genom mål av Filip Carlström, Niklas Wik, Nils Söderqvist, Gabriel Oredsson, Melvin Alm Mendoza, Olle Hedfors och Martin Hallén Almroth. Det skulle komma mer från Uppsala Teknologer.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 9-2.

Uppsala Teknologer hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.23 genom Melvin Alm Mendoza, och gick upp till 11-2 innan Balrog Botky svarade.

Innan matchen var över hade Uppsala Teknologer gjort hela 15-3.

Nils Söderqvist gjorde ett mål för Uppsala Teknologer och spelade dessutom fram till tre mål, Melvin Alm Mendoza stod för tre mål och ett assist, Eric Kjellerstedt hade tre assists, Martin Hallén Almroth gjorde ett mål och två målgivande passningar och Niklas Wik gjorde tre mål. Balrog Botkys Linus Ocken-Ek gjorde ett mål och två assist.

Uppsala Teknologer har två segrar och tre förluster och 33–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Balrog Botky har fem förluster och 17–55 i målskillnad.

Matchresultatet innebär att Uppsala Teknologer ligger kvar på nionde plats.

Lördag 18 februari möter Uppsala Teknologer Värmdö borta 14.30 och Balrog Botky möter RA19 hemma 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge segrare borta mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Täby FC utklassade Balrog Botky på hemmaplan Tyresö Trollbäcken säkrade seriesegern efter 10-3 mot Balrog Botky Storseger för RA19 hemma mot Uppsala Teknologer