Björklinge BK vann mot Balrog Botkyrka IK

Björklinge slog Balrog Botky i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Björklinge, som vann hemma mot Balrog Botky med 7-6 (2-1, 4-3, 1-2) i division 1 östra Svealand herr på lördagen. Daniel Wadberg blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål 13.19 in i tredje perioden.

Balrog Botkys ledare Johan Hermansson:

– Vi gör vår bästa match på väldigt länge och är med hela vägen. Tyvärr så släpper vi in lite oturliga mål under matchen. Måns Ahlberg gör en kanonmatch med tre mål och Rasmus Grinder gör en bra match med många match avgörande räddningar och gör en en assist också. Nu ser vi fram sista hemma matchen mot Tyresö trollbäcken den 4 mars kl 15:00 i Botkyrkahallen.

I första perioden var det Björklinge som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Björklinge som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

3.49 in i tredje perioden slog Måns Ahlberg till ännu en gång på pass av Rasmus From och reducerade.

Efter 7.12 slog Leo Taivaloja till framspelad av William Broberg och kvitterade för Balrog Botky.

13.19 in i perioden nätade Björklinges Daniel Wadberg framspelad av Markus Magnusson och avgjorde matchen.

Balrog Botkys William Broberg stod för ett mål och två assist och Måns Ahlberg gjorde tre mål.

Björklinge har två segrar och tre förluster och 25–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Balrog Botky har fem förluster och 23–55 i målskillnad. Det här var Björklinges femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Balrog Botkys femte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Björklinge på sjätte plats i tabellen, medan Balrog Botky är på tolfte plats.

Lördag 4 mars möter Björklinge Farsta borta 13.15 och Balrog Botky möter Tyresö Trollbäcken hemma 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge Björklinge utklassade LI20 IBF på hemmaplan