Eliasson-gate
Foto: Per Wiklund
Superligan

Senaste nytt från Eliasson-gate

ANNONS

Pixbo Wallenstam förtydligar varför man sparkade Jonas Eliasson.

Förra veckan slog bomben ner rejält i innebandy-Sverige när Pixbo Wallenstam gick ut med ett pressmeddelande att man sparkar sin damtränare Jonas Eliasson. 

- Vi har olika syn på hur ledarskapet som tränare skall bedrivas därför avslutar vi hans uppdrag i Pixbo Wallenstam, angav styrelsens elitansvarige Kristina Landgren Carestam som orsak. 

Innebandymagazinet pratade med Landgren Carestam senare på kvällen efter bomben slog ner och bad henne utveckla varför Eliasson fick sparken. 

- Jag kommer inte gå in närmare på det, mer än vad det vi har sagt. Just nu så har vi olika syn på hur ledarskapet ska bedrivas från huvudtränaren för att få tränaren att prestera. Där står vi. I idrottens värld så finns det en sportslig organisation runtomkring och vår uppgift är att utvärdera verksamheten, då har vi kommit fram till att detta är vägen vi ska gå, och vi känner oss trygga i det. Sen är det alltid jättetråkigt när man tvingas ta ett sånt här beslut. Men vi är trygga med att vi behövde ta det här beslutet för att få max av vårat damlag när vi går in i slutspelet. 

Dagen efter när Innebandymagazinet pratade med Eliasson var han fortfarande chockad och väldigt ledsen och besviken. Han visste fortfarande inte riktigt varför han fått sparken. Enligt Eliasson så stod inte spelarna bakom beslutet som han fått höra av Carestam Landgren och att det det skulle varit fel på hans ledarskap får han heller inte ihop när han varit i föreningen i 8 år.   

- Jag tycker det är tråkigt att de säger att laget har stått bakom beslutet när jag hör att de inte fått vara det. Det kan jag inte förstå. Jag har varit i klubben i åtta år och att folk ska få dra sina egna slutsatser, att jag har gjort något väldigt hemskt och sånt, gör att jag mår fruktansvärt dåligt – för så är det inte. Jag vet inte om Landgren förstår hur mycket det här sårar att gå ut på det här sättet.  

Igår gick Pixbo ut med ett förtydligande angående beslutet att sparka Eliasson på sina olika kanaler där man meddelar följande.

 – Vi har valt att hantera frågan internt då det är en intern angelägenhet för Pixbo Wallenstam. Med hänsyn till alla inblandade har vi velat undvika att diskutera frågan inför öppen ridå och denna ståndpunkt står vi fast vid. Dock underskattade vi frågans sprängkraft och de spekulationer som uppstått och vill därför understryka att det enbart handlar om att vi har olika syn på ledarskapet för damlaget, inget annat. Därför entledigades han. Vi önskar att detta uttalande tar död på alla spekulationer om att något annat skulle ligga bakom.

Vi anser att det var ett rent professionellt beslut av styrelsen baserat på en intern process och det finns inga ”hard feelings” gentemot Jonas, säger Landgren Carestam. 

Ett par dagar efter att Eliasson fick sparken kunde även Innebandymagazinet avslöja att assisterande tränaren Jonas Gustafsson valde att lämna laget av lojalitet mot sin kompanjon. 

- Det funkar så här: En huvudtränare väljer sin assisterande tränare. Då blir den roll du accepterar och i den rollen krävs det full lojalitet. Så länge det inte sker något brottsligt i princip så håller du den lojaliteten.

Inga nya tränare är tillsatta än efter att de båda Jonas:arna har försvunnit. I helgens match mot Nacka Wallenstam så stod herrlagstränaren Per Tjusberg i båset och hjälpte till. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: