Pixbo Wallenstam vann mot Rönnby IBK
Montage
Matchrapport

Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen

ANNONS

Det blev seger på hemmaplan i avgörande mötet med 4-3 (3-0, 1-1, 0-2). Det gör att Pixbo Wallenstam har avgjort matchserien mot Rönnby IBK i SM-semifinal dam. Pixbo Wallenstam vann med 3-2 i matcher.

– Blev precis som hela matchserien varit. Tight, tufft och små marginaler. Vi får en bra start med en riktigt bra första period. Vi gör mycket bra, men lyckas inte riktigt stänga matchen och Rönnby utnyttjar sina lägen bra och är effektiva. Vi lyckas hålla stången för Rönnbys sista anstormning och kan ta med oss 4-3 seger och vinst i matchserien. Riktigt skönt! Nu blir det fokus på finalen, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

Rönnby IBK:s tränare Emma Hellberg tyckte till om matchen:

– Surt att vi gör vår sämsta period på hela matchserien i första perioden idag. Vi har spelat hårt på några och det tog ut sin rätt på bristande kräm i benen. Vi försöker släppa in fler spelare i matchen och tar oss tillbaka och är med och slåss om det till sista sekund. Lite surare förlust när man lämnar med känslan av att inte ha gjort 100% i en av perioderna. Vi hade behövt lite mer knutna nävar och mer mod i avgörande lägen idag. Vi gjort en grym matchserie enda fram till slutsekundrarna och vi förlorar mot ett bra lag. Men vi är ett ungt och talangfullt lag, talangfulla spelare och bra människor. De har framtiden framför sig och med nuvarande utvecklingskurva och lite roll- och karaktärsbygge väntar framtida finaler och guld runt hörnet.

Eliska Krupnová gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Ellen Lundin och Emma Stenberg, målen för Rönnby IBK gjordes av Linnea Hammar, Wilma Johansson och Matilda Lindgren.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: