Pixbo Wallenstam vann mot Rönnby IBK
Montage
Matchrapport

2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

ANNONS

Med 6-5 (0-2, 5-2, 1-1) på hemmaplan har Pixbo Wallenstam tagit ett greppet mot mot seger mot Rönnby IBK i SM-semifinal dam. Pixbo Wallenstam leder matchserien med 2-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till SM-final.

– Återigen en tight och spännande match. Tycker ändå att det var lite öppnare match än tidigare möten i denna serien. Blir mycket slit och hårt jobb i 60 minuter. Idag drog vi längsta strået och vann till slut med 6-5. Var viktigt att jobba hem denna segern och nu har vi 2-1 i matcher. Njuter av detta ikväll. Imorgon är det dags att ladda om för match 4 på lördag i Västerås, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

Rönnby IBK:s tränare Emma Hellberg om matchen:

– Återigen tight match, stark första period. Pixbo kommer ut med hög fart i andra, vi byter bort oss, släpper in mål och hamnar i obalans efter det. Konsekvensen blir att Pixbo får en rejäl ketchupeffekt, vi släpper till 5 mål på 10 skott och det har man sällan råd med i slutspelsmatcher. Trots det kommer vi ut starka i tredje och lyckas nästan ta oss ikapp. Det är små marginaler som avgör i tighta slutspelsmatcher och det tar vi med oss till nästa match!

Ellen Lundin gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Caroline Adelöw, Thea Löfborg, Emma Stenberg och Ella Zetterstedt, målen för Rönnby IBK gjordes av Jonna Sjöberg 2, Linnea Hammar, Elin Lindberg och Mira Wickman.

Lagen möts igen på lördag 15.00, i Mälarenergi Arena.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: