Krisen i Pixbo
Pixbos stormiga dagar blir än mer stormigare efter avhoppet.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Här är nästa tränare som lämnar Pixbo

ANNONS

Turbulensen fortsätter i Pixbo Wallenstam veckorna innan 40 års firandet.

Det har stormat rejält runt Pixbo Wallenstam – trea i SSL dam – de senaste dagarna. I onsdags kom beskedet att man sparkar sin mångåriga huvudtränare Jonas Eliasson på grund av "olika syn på hur ledarskapet som tränare ska bedrivas", som elitansvarige Kristina Landgren Carestam uttryckte det.

Eliasson berättade sedan öppenhjärtigt om situationen i en intervju med Innebandymagazinet som du kan läsa här.

Nu står det klart att Pixbo Wallenstam även får leta ny assisterande tränare. Innebandymagazinet kan avslöja att Eliassons andratränare Jonas Gustafsson väljer att lämna föreningen och sin roll.

- Det funkar så här: En huvudtränare väljer sin assisterande tränare. Då blir den roll du accepterar och i den rollen krävs det full lojalitet. Så länge det inte sker något brottsligt i princip så håller du den lojaliteten, säger Gustafsson till Innebandymagazinet.

Gustafsson kom in mitt under säsongen efter att tidigare har lämnat herrallsvenska Warberg.

- Det är svårt. Jag sviker ett lag och en förening jag älskar, men det är underordnat den lojaliteten. Från och med nu är jag en av lagets största supportrar. Det är så det funkar och ska funka i den roll som jag har. 

Är det någon form av protest som ligger bakom med tanke på beslutet att göra sig av med Jonas Eliasson?

- Alltså...jag känner så här: De här sakerna har diskuterats fram och tillbaka så mycket nu och jag har inte mer att säga som tillför något värde för de som är inblandade i det här.  I den rollen som jag haft så är det lojaliteten man kör på.

Gustafsson vill inte kommentera avhoppet något mer än så. 

Den stora turbulensen i Pixbo Wallenstam sker veckorna innan klubben firar sitt 40 års jubileum. Pixbo Wallenstam bilades i mars 1981 och vann SM-guld på damsidan 2016, då med Eliasson som huvudtränare. 

TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: