Foto: Dagens Vimmerby
Division 1 östra Götaland

Flytta till Norge för att mötas av beskedet att Elitserien pausas

ANNONS

Sveriges mest jagade innebandyspelare flydde landet för att få spela innebandy i Norge men när han kom fram så stängdes ligan ner.

En av Sveriges mest jagade spelare förra silly season, Herr2an-spelare Jonathan Green som öst in 453 poäng för sitt Vimmerby tackade nej till hela 17 klubbar högre upp i seriesystemet och istället följde han med Vimmerby upp i Herr1an.

Men förra veckan skrev vi om att han tröttnade på att inte få träna och spela så han skrev på ett kontrakt för resten av säsongen med norska topplaget Greåker. I lördags landade han i Norge och blev direkt satt i en sju dagars karantän och på tisdagen fick han reda på att Norska regeringen stänger ner all elitidrott i två veckor.  

- Det är såklart väldigt komiskt att det blev så. Men vad jag har hört så gör de det som en säkerhetsgrej, då jag vet att situationen här är mycket bättre än hemma i Sverige, säger Green till Innebandymagazinet.

Det är dock bara matchspel som är pausat och det är fritt fram att träna fortfarande så länge lagen i Norge följer riktlinjerna. Det två veckor långa uppehållet är inget som påverkar Green ändå utan det kommer istället som en skänk från ovan.

- Så länge det kommer igång om två veckor så påverkar det bara mig positivt då Greåker skulle spela match imorgon och därefter vara spellediga till den 7:e februari. Det är bara hoppas att den kommer igång efter två veckor igen och då har jag fått fler tillfällen till att träna med laget innan.

Ironiskt nog så kan det här innebära att Norska ligan kommer att öppna upp ungefär samtidigt som Sverige om det går att starta upp serierna under vecka 6 som planerat här hemma. Green har en gå tillbaka klausul i sitt kontrakt så frågan är hur han gör om det blir så?

- Vi får se hur det blir med allt nu när situationen är som den är. Det får man ta ett beslut om när man vet till 100% hur det kommer bli. Det är inget jag tänker på särskilt mycket just nu.

Just nu är Green bara glad för att han får börja träna innebandy igen. Han har gjort en träning med laget innan han åkte hem och hämta sitt pick och pack och flyttade iväg. Så nästa lördag får han göra sin andra träning efter att karantänstiden gått ut.  

- Att få spela innebandy igen ska bli oerhört skönt, det har man ju varit ifrån och saknat alldeles för länge nu.

Du har ju bara gjort en träning med laget än så länge men vad höll de för nivå skulle du säga om du jämför med Herr1an här hemma?

- Av den lilla koll man har efter hur det kändes på träningen så är det ett snäpp upp i nivå i allting. Mer/hårdare träning, högre tempo, lite vassare spets och en väldigt bra bredd. Samtidigt, som man kan läsa utav tabellen så är det en väldig skillnad på topplagen och bottenlagen här borta. Men jag har ju inte så mycket att gå på än så länge.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Målfest när Kalmarsund krossade Vimmerby i Färjehallen 7-3 mot Vimmerby gjorde Hovshaga till segrare igen Klart nu: Vimmerby åker ur serien efter ny förlust Vimmerby avgjorde i förlängningen mot Växjö IBK U Linköping FBC vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: