Vimmerby förlorade mot Hovshaga

7-3 mot Vimmerby gjorde Hovshaga till segrare igen

Spelarna i Hovshaga fick äntligen njuta av en seger igen, efter 7-3 (3-2, 1-0, 3-1) borta mot Vimmerby. Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i division 1 östra Götaland herr.

– En fullt godkänd insats av oss. Vi åkte upp till Vimmerby för att plocka tre poäng och det gjorde vi. En riktigt bra defensiv match av oss bäddade för segern, tyckte Hovshagas tränare Mikael Friberg, efter matchen.

I första perioden var det Hovshaga som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 16.59 i andra perioden nätade Linus Persson, och ökade ledningen för Hovshaga. Hovshaga tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.02 genom Gustav Åberg, och gick upp till 2-6 innan Vimmerby svarade.

Innan matchen var över hade Hovshaga gjort 3-7.

Resultatet innebär att Vimmerby ligger kvar på elfte plats och Hovshaga på nionde plats i tabellen.

Lördag 12 mars 16.30 spelar Vimmerby borta mot Kalmarsund. Hovshaga möter Solfjäderstaden borta i Motala Sporthall lördag 5 mars 11.45.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby