Solfjäderstaden vann mot Vimmerby

Klart nu: Vimmerby åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Vimmerby. På tisdagen blev det klart att laget åker ur division 1 östra Götaland herr efter ännu en förlust, 4-10 (3-4, 1-4, 0-2) borta mot Solfjäderstaden. Laget har bara tagit fyra segrar den här säsongen.

– Endast bensin till minut trettio, rättvis hemmaseger, kommenterade Vimmerbys tränare Michael Elmér.

Segern var Solfjäderstadens fjärde på de senaste fem matcherna.

Solfjäderstaden var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-3.

Solfjäderstaden tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 5-3 innan Vimmerby reducerade.

Därefter handlade dock allt om Solfjäderstaden och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 8-4. Solfjäderstaden fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-4. Målen i sista perioden gjordes av William Larsson och Joacim Risberg.

I tabellen innebär det här att Solfjäderstaden nu hamnar på sjunde plats efter matchen.

Nästa motstånd för Solfjäderstaden är Hovshaga. Lagen möts lördag 5 mars 11.45 i Motala Sporthall. Vimmerby tar sig an Hovshaga hemma fredag 4 mars 19.30.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Berg besegrade Solfjäderstaden och toppar nu tabellen Fiaskosäsong för Solfjäderstaden – som åker ur serien