Vimmerby vann mot Växjö IBK U

Vimmerby avgjorde i förlängningen mot Växjö IBK U

Matchen mellan hemmalaget Vimmerby och gästande Växjö IBK U i division 1 östra Götaland herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 9-8 (3-1, 2-1, 3-6, 1-0). Ricky Gustavsson blev matchhjälte för Vimmerby med sitt mål blott 43 sekunder in i förlängningen.

– En match som innehöll det mesta, rättvis hemmaseger, kommenterade Vimmerbys tränare Michael Elmér.

Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen:

– Vi håller på med innebandy för att uppleva glädjen vid vinster, men vid förluster som denna så gör det ont. Vi måste fortsätta utvecklas!

Vimmerby tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.45 genom Jonatan Green, och gick upp till 2-0 innan Växjö IBK U svarade.

I periodpausen hade Vimmerby ledningen med 3-1. Vimmerby hade övertaget i andra perioden. Laget gick upp till 4-1 innan Växjö IBK U reducerade.

Därefter kontrollerade dock Vimmerby spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-2. Växjö IBK U förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-6 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 43 sekunder innan Vimmerby avgjorde till 9-8. Matchvinnare för hemmalaget blev Ricky Gustavsson.

Vimmerbys Jonatan Green gjorde fyra mål.

Resultatet innebär att Vimmerby ligger kvar på elfte plats och Växjö IBK U på tionde plats i tabellen.

Vimmerby tar sig an Solfjäderstaden i nästa match borta tisdag 1 mars 20.00. Växjö IBK U möter Kalmarsund hemma fredag 4 mars 19.00.

Matchrapporter: CL98IC A segrare borta mot Växjö IBK U Målfest när Kalmarsund krossade Vimmerby i Färjehallen 7-3 mot Vimmerby gjorde Hovshaga till segrare igen Fiaskosäsong för Växjö IBK U – som åker ur serien Klart nu: Vimmerby åker ur serien efter ny förlust