Kalmarsund vann mot Vimmerby

Målfest när Kalmarsund krossade Vimmerby i Färjehallen

Kalmarsund hade inga problem med Vimmerby i division 1 östra Götaland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-3 (3-1, 2-0, 5-2).

Vimmerbys tränare Michael Elmér:

– Rättvis seger till ett effektivt hemmalag.

Kalmarsund tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.58 genom Joel Johnson innan Vimmerby kvitterade.

Innan perioden var över hade Kalmarsund tagit ledningen med 3-1. I andra perioden var Kalmarsund starkast och gick från 3-1 till 5-1 genom mål av William Alvarmo och Oskar Johansson. Det sista målet kom med 52 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från Kalmarsund. Kalmarsund startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 6-1-ledning. Men Vimmerby svarade och gjorde 6-2.

Därefter var det dock Kalmarsund som avgjorde. Laget gjorde fyra mål på fem minuter och vann med 10-3. Vimmerby hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 10-3.

Kalmarsunds Oskar Johansson gjorde fyra mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Kalmarsund slutar på andra plats, och Vimmerby på elfte plats. Kalmarsund är därmed klart för Allsvenskan. Och Vimmerby åker ur serien.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien