Linköping FBC vann mot Vimmerby

Linköping FBC vände underläge till seger

Linköping FBC hade problem och låg under med 0-2 efter två perioder i matchen i division 1 östra Götaland herr mot Vimmerby i Linköpings Sporthall. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 6-3 (0-2, 3-0, 3-1) för hemmalaget Linköping FBC.

– Efter en bedrövlig första period så lyckas vi iallafall något bättre i de sista två perioderna och kan vinna matchen. Tre poäng är det enda vi tar med oss, resten glömmer vi, kommenterade Linköping FBC:s tränare Marcus Johansson.

Vimmerbys tränare Michael Elmér om matchen:

– Jämn match under första halvan, hemmalagets effektivitet avgör.

Vimmerby startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jonatan Green och Emil Johansson. Linköping FBC gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Linköping FBC stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-2 till 6-2 på bara 7.27.

Kevin Hultman reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Vimmerby. Linköping FBC tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Linköping FBC:s Samuel Dahlberg Demir gjorde tre mål.

Det här betyder att Linköping FBC ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Vimmerby på elfte plats.

I nästa omgång har Linköping FBC Solfjäderstaden borta i Motala Sporthall, måndag 28 februari 19.30. Vimmerby spelar hemma mot Växjö IBK U fredag 25 februari 19.30.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2