#ibsilly-nytt
Foto: Privat
Herrettan

Sveriges mest jagade innebandyspelare flyr landet

ANNONS

Ovissheten om det blir något mer spel i Herr1an har fått en av landets mest jagade spelare att flytta utomlands.

23-åriga Jonatan Green debuterade i Herr2an som 16 åring och på de sju senaste säsongerna har han öst in 453 poäng för sin moderklubb Vimmerby IBK. Med ett snitt på 64 poäng per säsong har han varit en av landets mest jagade spelare från lag högre upp i seriesystemet. Inför den här säsongen var det hela 17 klubbar som jagade honom men han valde att stanna kvar i Vimmerby som gått upp till Herr1an för första gången på 20 år.

Men nu har Green bestämt sig för att lämna Vimmerby eftersom det är osäkert om det kommer bli något mer spel i Herr1an eller inte den här säsongen. Ny klubbadress blir Greåker i Norge och kontraktet är skrivet för resten av säsongen men Green har en klausul som möjliggör att han kan återvända till Vimmerby.

- Med tanke på hur situationen ser ut här hemma i Sverige nu och att det funkade med mitt jobb att ta tjänstledigt under den här perioden så fanns det ingenting som talade emot att få spela innebandy igen när den chansen dök upp, säger Green till Vimmerbys Facebooksida.

Greåker är ett klassiskt topplag i Norge och för närvarande ligger de tvåan i Elitserien. Vimmerbyforwarden hann med att göra 10 poäng på fyra matcher innan serien pausades för drygt tre månader sedan.

- Mina förväntningar är höga. Jag kommer till ett bra lag som har väldigt höga ambitioner och som alltid är med och slåss om guldet i Norge. Det känns framförallt otroligt kul att äntligen få spela innebandy igen.

 

TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Målfest när Kalmarsund krossade Vimmerby i Färjehallen 7-3 mot Vimmerby gjorde Hovshaga till segrare igen Klart nu: Vimmerby åker ur serien efter ny förlust Vimmerby avgjorde i förlängningen mot Växjö IBK U Linköping FBC vände underläge till seger

Den här artikeln handlar om: