SM-finalen 2024 blev Adelöws sista match på planen.
Foto: Alamy
#ibsilly

SSL-veteranen slutar: "Det är dags nu"

ANNONS

Caroline Adelöw lämnar Pixbo och avslutar karriären.

En av superligans mest rutinerade spelare lägger upp klubban på hyllan: Pixbos Caroline Adelöw har beslutat sig för att avsluta sin långa karriär, något hon meddelar på sina sociala medier.

Totalt har det blivit 249 matcher i SSL från debutsäsongen 2010/11 fram till nu – bara 19 spelare (varav sex aktiva i SSL kommande säsong) har spelat fler matcher under den tidsperioden. Hon står också noterad för fem a-landskamper.

Adelöw, som nu hunnit bli 29 år, har Tullinge som moderklubb och SSL-debuterade sedan i Huddinges tröja. 2016/17 bar flyttlasset vidare till västkusten för spel i Pixbo, en klubb som hon tillhört sedan dess.

Därför lägger hon klubban på hyllan

Caroline Adelöw – som inledde karriären som center/forward och avslutade den som back – skrev följande på sin Instagram när hon offentliggjorde sitt beslut:

– Tack innebandyn för allt du givit mig i livet. Tack alla fina människor jag fått möta på vägen. Tack alla som stöttat och hejat. Tack alla oslagbara lagkamrater jag fått äran att spela med och lära känna som människor. Tack alla tränare & tack alla ovärdeliga funktionärer. Sedan det allra största TACK till min familj som funnits där för mig i vått och torrt. Jag är så evigt tacksam, för precis allt, skriver Adelöw på sin Instagram.

För Innebandymagazinet så utvecklar hon sedan sin tankegång.

– Jag inte har tillräckligt med motivation att lägga ner all den tid som krävs. Jag känner att jag har hållit på så länge att det är dags nu, skriver hon i ett sms.

Pixbo silly season 2024

Klara in:

Isabelle Gerig, forward (Zug)

Celine Stettler, back (Kloten Dietlikon-Jets)

Carolina Peil, center (egna leden)

Mira Markström, forward (Jönköping)

Molly Sjöberg, back (egna led)

Klara ut:

Rikke Ingebrigtsli Hansen, forward (Kalmarsund)

Anna Dömstedt, back (Partille)

Selma Albertsson, back (Partille)

Eliska Krupnova, forward (slutar)

Caroline Adelöw, back (slutar)


TV: Här avgör Alex Neumann NAFL-finalen

Svensken blev stor hjälte när han sköt hem titeln i amerikanska innebandyligan.


 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: