Pixbo Wallenstam vann mot IBK Lund

Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund

Pixbo Wallenstam är svårstoppat för tillfället. När laget mötte IBK Lund hemma i Wallenstam Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-1 (3-1, 1-0, 1-0) innebär att Pixbo Wallenstam nu har fyra segrar i följd i Superligan dam, och är fortfarande obesegrat i år.

– Är nöjd med matchen. Lund och deras man-man-spel kräver alltid tålamod och att man rör på fötterna. Det klarar vi bra och får med oss en välförtjänt seger. Vi är nöjda med segersviten. Kräver hårt jobb och ödmjukhet. Tycker vi så här långt gjort det bra, bara att fortsätta jobba på inslagen väg, kommenterade Pixbo Wallenstams tränare Daniel Hansson.

IBK Lunds tränare Jörgen Hammer tyckte så här om matchen:

– Vi gör en första period där vi inte riktigt tror på det 100%. Sen i andra och tredje period tävlar vi på allvar, men tyvärr får vi inte ditt den på alla chanser. Nya tag nästa helg.

IBK Lund tog ledningen efter fem minuters spel, genom Isa Mattsson framspelad av Emelie Larsson.

Pixbo Wallenstam kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.44 nätade Mira Markström på pass av Celine Stettler.

Laget tog också ledningen efter 13.02, när Mira Markström på nytt hittade rätt framspelad av Axina Pettersson.

Pixbo Wallenstam gjorde 3-1 efter 17.03, genom Celine Stettler på pass av Moa Andersson.

Efter 8.17 i andra perioden slog Mira Markström till ännu en gång, och gjorde 4-1. 6.12 in i tredje perioden slog Axina Pettersson till framspelad av Mira Markström och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstams Mira Markström stod för tre mål och ett assist.

För tabellens utseende betyder det här att Pixbo Wallenstam ligger på första plats medan IBK Lund har tolfteplatsen.

Pixbo Wallenstam tar sig an Thorengruppen i nästa match borta lördag 19 oktober 14.00. IBK Lund möter samma dag 15.00 IBF Falun hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK