#ibsilly

Hon skriver SSL-kontrakt med Pixbo: "Ett svårt beslut att ta"

ANNONS

Molly Sjöberg lyfts upp till Pixbos SSL-lag: "Ett bra upplägg för mig"

Vårens SM-silvermedaljörer Pixbo tar in sin femte spelarförstärkning inför kommande säsong. Från den egna akademien lyfter man upp backen Molly Sjöberg, född 2005.

19-åringen har representerat Pixbo de senaste säsongerna, dessförinnan spelade hon för moderklubben Fristad. 

När Innebandymagazinet pratade med Sjöberg i februari 2023 så framgick det att hon pendlade från Fristad till Mölnlycke för träningar och matcher, något som då innebar att hon lade minst fyra biltimmar i veckan för sin innebandy.

Sjöberg spenderade förra säsongen i Pixbos JAS-lag samt i allsvenskan med Fristad men hon hann också debutera i SSL med Pixbo, och belönas nu hon alltså med ett permanent kontrakt med storklubben.

“Vi är mycket stolta och glada”

– Det var ett svårt beslut att ta då det fanns flera bra alternativ. Att det blev SSL och Pixbo var ett bra upplägg för mig och med de möjligheter till utveckling som erbjuds. Jag känner att jag kan ta stora kliv framåt som spelare här och att lagets ambitioner matchar mina egna, säger Molly Sjöberg till Pixbos hemsida.

Rasmus Bernhardsson från Pixbos sportgrupp:

–  Vi är mycket stolta och glada över att Molly Sjöberg tar steget och blir en permanent del av Pixbo SSL dam. Det är en spelare som redan har debuterat i SSL och som kontinuerligt har tränat med oss under sina år i akademin dit hon anslöt från sin moderklubb.

– Molly är med sitt driv och smartness en spelare som vi tror kommer att blomma ut i Pixbo kommande säsonger och är en del av den långsiktiga strategin för att ta Pixbo till nästa nivå. Vi passar också på att tacka Pixbo Akademi för ett bra arbete med att få fram morgondagens elitspelare.

När Pixbo-tränaren Daniel Hansson kommenterade spelarna från sin trupp inför SM-finalen så sa han följande om Sjöberg:

"En talang från akademin som varit med oss efter jul på dubbellicens, Molly är en hybridspelare som behärskar att spela back, center och forward. Skicklig med boll och har ett fint passningsspel. Skall bli kul att följa Mollys framtid"


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: