Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Tre tunga nyförvärv till Pixbo: ''Poängdrottning i Schweiz''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Pixbo.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Vann poängligan med 15 (!) poäng
  • Flera titlar i bagaget
  • Framtiden säkrad

Isabelle Gerig

Född: 1998
Position: Forward
Kommer från: Zug, Schweiz
Statistik 2023/24: 75 poäng (41+34) på 24 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Schweiziska spelare skjuts in i svensk innebandy med rask takt. Pixbo slog på den stora trumman när Isabelle Gerig presenterades för klubben. Gerig har tidigare gjort en säsong i SSL och har alltid haft tankarna på att återvända. Storstjärnan förstärker topplaget rejält inför kommande säsong, ett Pixbo som går för att ta revansch sedan finalförlusten mot Thorengruppen förra säsongen. 

Gerig, som är född 1998, öste in poäng i den schweiziska högstaligan under den gångna säsongen. Forwarden vann poängligan med hela 15 (!) poäng före tvåan. Poängskörden skrevs till 75 poäng, som fördelades relativt jämnt i mål och assist. 

Poängdrottningen levererar även i sitt landslag Schweiz. Under VM i december slutade hon trea i den totala poängligan med 19 poäng på sex matcher. Som ni hör, det råder inga tvivel om att Pixbo spänner musklerna inför säsongen som stundar. 

Celine Stettler

Född: 2001
Position: Back
Kommer från: Kloten Dietlikon, Schweiz
Statistik 2023/24: 15 poäng (4+11) på 27 matcher
Innebandymagazinets betyg:

23-årige Celine Stettler är nästa storvärvning till Pixbo. Backen har en bakgrund med spel i både Schweiz och Finland. Nu går flyttlasset till Göteborg, Mölnlycke och Pixbo, som ser ut att kunna utmana Thorengruppen även kommande säsong. Stettler är en mycket spännande spelare som garanterat kommer stärka backsidan i Pixbo. 

Stettler har hunnit med att vinna guld i både Schweiz och Finland. Hon är dessutom given i det schweiziska landslaget, där hon noterats för 28 landskamper och ett VM-brons 2021. Moa Andersson, eller någon annan back i stjärnfyllda Pixbo, har fått en ny radarpartner. Pixbo gör en riktigt stark silly season. 

Carolina Peil

Född: 2005
Position: Center
Kommer från: Pixbo IBK, egna led
Statistik 2023/24: 
Innebandymagazinets betyg:

Carolina Peil kände på SSL med Pixbo redan under fjolåret. Där och då blev det sju framträdanden i slutet av säsongen. Nu tar Peil, som har sin bror Marcus i herrlaget, steget upp permanent. Startsträckan är lång i en guldkandidat som Pixbo, men skulle utvecklingen fortsätta i samma takt dröjer det inte lång tid innan 19-åringen är ordinarie i SSL.  

Talangen kan användas på flera olika positioner. Hennes egenskaper ledde även till spel med U19-landslaget under förra säsongen. Peil var högst delaktig när Sverige tog VM-guld i Lahti. Ett framtidsnamn för Pixbo, som är väldigt glada över att ha flyttat upp en spelare från egna led. 

Mira Markström

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: Jönköpings IK, Allsvenskan
Statistik 2023/24: 59 poäng (26+33) på 19 matcher
Innebandymagazinets betyg:

På tal om framtidsnamn för Pixbo. Att man vann dragkampen om Mira Markström är oerhört starkt och framförallt viktigt. Supertalangen blir det tredje väldigt tunga nyförvärvet för Pixbo inför kommande säsong. Det här är dessutom en spelare som kommer vara i toppskiktet av spelare i SSL över en längre tid. 

Hyllningarna till 19-åringen har varit många under åren. Markström har dragit åt sig rubriker sedan hon var 16 år gammal och debuterade för Jönköping i SSL. Sedan dess har hon bland annat, tillsammans med sin radarpartner Ellen Lundin, skjutit ett guld i U19-VM till Sverige. 

Framtiden ser i och med värvningen av Markström väldigt ljus ut för Pixbo. Det är tuff konkurrens på forwardspositionen, men här får Mölnlyckeklubben en spelare som går in och producerar poäng direkt. Det skall bli väldigt spännande att se vad forwarden kan prestera i Wallenstam Arena under säsongen. 


TV: Förre NHL-stjärnans drömmål i innebandyns NAFL

474 NHL-matcher, nu gör hockeyprofilen Joonas Donskoi succé i amerikanska innebandyligan.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: