Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

SSL-nykomlingarnas första värvning - "Jättespännande"

ANNONS

IBK Dalen har gjort klart med sin första värvning och det är en forward med landslagsmeriter.

SSL-nykomlingarna IBK Dalen har legat lågt på sillymarknaden så här långt. Som Mr. Silly avslöjade försökte Dalen få till en rejäl sillybomb genom att värva hem Linus Holmgren från IBF Falun. Men han bestämde sig för att tacka nej till slut. 

Men nu har Dalen gjort sin första värvning och det är en forward som öste in 51 poäng i herrettan den gångna säsongen. Det är 18-åriga Ludwig Blomberg, som även har meriter från U19-landslaget, som skrivit på ett treårskontrakt. En värvning som Dalen inte behövde titta så långt efter då Blomberg kommer från syskonföreningen IBF Dalen.   

– Grymt roligt att få representera IBK Dalen kommande 3 säsongerna, kändes självklart att skriva på när förslaget kom då jag trivs väldigt bra i föreningen och i Umeå. Otroligt kul att Dalen är tillbaka där dem hör hemma och jag ser fram emot att få vara en del av det. Hoppas att alla är lika taggad som jag inför kommande säsong och att vi ses i Umeå Energi Arena till hösten, säger Ludwig Blomberg i ett pressmeddelande.

Tränare Tommy Larsson om värvningen:

– Ännu en talangfull spelare som kommer från vårt samarbete med IBF Dalen, vilket känns otroligt kul. Ludwig är en snabb, teknisk och kreativ forward som är jättespännande för framtiden.

 

IBK Dalen

Nyförvärv

Fredrik Westling, tränare

Ludwig Blomberg, forward (IBF Dalen)

Förluster

David Karlsson, back (Lund)

Andreas Carlbom, forward (slutar)

Adam Strand, back

Wille Malm, forward

Pär Forsman, center/back (Helsingborg)

Linn Lundström, tränare (Sveriges damlandslag)

August Flod, back (IBF Dalen)


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: