Sundsvall FBC förlorade mot IBK Dalen
Montage
Matchrapport

Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

ANNONS

Spelarna i IBK Dalen har all anledning att fira efter 5-2 (0-1, 2-1, 3-0) på bortaplan mot Sundsvall FBC. Det betyder nämligen att IBK Dalen har säkrat seriesegern i Allsvenskan norra herr. Sundsvall FBC ligger på tredje plats i tabellen.

– Vi gör en väldigt bra insats idag, som målmässigt blev tajtare än vad jag upplevde att det var spelmässigt. Jag tycker vi är jättebra i försvarsspelet, där vi snabbt sätter Sundsvall under press och är starka i duellspelet. Vi skapar också många riktigt bra målchanser där vi skulle kunna höja effektiviteten lite, men där deras målvakt också gör en hel del svettiga räddningar och håller dem kvar i matchen, tyckte IBK Dalens tränare Linn Lundström, efter matchen.

Det var två formstarka lag som möttes. IBK Dalen tog åttonde segern i rad. Sundsvall FBC hade före matchen tre segrar i rad.

Sundsvall FBC tog ledningen efter 10.28, genom Isak Magnusson på pass av Lukas Magnusson. Efter 9.15 i andra perioden slog Wilmer Entall till, framspelad av Emil Wiklund och kvitterade för IBK Dalen.

Vidar Mårtensson gjorde dessutom 1-2 efter 15.25 på pass av Fredrik Edholm.

Sundsvall FBC:s William Johansson gjorde 2-2 efter 19.25.

IBK Dalen spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Fredrik Edholm, Ketil Kronberg och Emil Wiklund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.40 kvar att spela.

IBK Dalens Fredrik Edholm stod för tre poäng, varav ett mål.

Söndag 10 mars spelar Sundsvall FBC borta mot Djurgården 14.00 och IBK Dalen mot Tyresö Trollbäcken borta 13.00 i Tyresöhallen.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: