Djurgårdens IF IBS förlorade mot IBK Dalen

IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

2-7 (1-1, 1-3, 0-3) blev resultatet när Djurgården och IBK Dalen möttes i Eriksdalshallen på söndagen. I och med detta har IBK Dalen hela sex raka segrar i Allsvenskan norra herr.

Djurgårdens tränare Rickard Gustafsson tyckte så här om matchen:

– Vi gör åter en bra match i 45 min och vår andra period är riktigt bra Vi vinner skotten men skärpan i avgörande lägen finns inte där. Det har varit en tuff vecka med 3 matcher på sju dagar varav vi mött seriens två bästa lag. Nu ser vi fram mot onsdagens derby mot TT.

Första perioden var jämn. IBK Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Ketil Kronberg efter 9.36, men Djurgården kvitterade genom Albin Sandberg efter 16.09. IBK Dalen stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-1 till 1-4 på bara 8.25.

Med 1.5 kvar att spela av perioden kunde Lukas Granath göra 2-4 för Djurgården. IBK Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Carlbom, Wilmer Entall och Vidar Mårtensson.

Med fyra omgångar kvar är Djurgården på sjätte plats i tabellen, och IBK Dalen leder serien.

Djurgården tar sig an Tyresö Trollbäcken i nästa match borta onsdag 21 februari 19.00. IBK Dalen möter Skälby hemma söndag 25 februari 16.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC