#ibsilly-nytt
Foto: Pixbo
#ibsilly

Bekräftat: Här spelar supertalangen nästa säsong

ANNONS

Tidigare i veckan läckte det ut uppgifter om att Mira Markström var klar för Pixbo och det bekräftar klubben nu.

Silly season dams mest eftertraktade spelare har gjort sitt val. Välkommen till rävfamiljen, Mira Markström.

— Det har känts väldigt tufft att fatta ett så här stort beslut. Det är en sorg att lämna sin klubb där man trivs så oerhört bra med fantastiska lagkamrater. Men beslutet mognade fram till slut och jag känner att jag verkligen vill spela i SSL och i ett av topplagen för att utveckla mig själv så mycket som möjligt.

Anbuden var många för eftertraktade Mira Markström inför kommande säsong. Ett svårt beslut skulle fattas och till slut föll valet på Pixbo Innebandy.

— Jag har fått ett väldigt bra intryck av hur föreningen fungerar och det känns kul att få spela med ett så pass bra lag. Jag tror att det kommer utveckla mitt spel att få träna med dessa duktiga spelare och att få möjlighet till egen utveckling genom den kompetens som finns kring laget.

Samspelet med Ellen Lundin blev omtalat under U19-VM förra månaden och båda blev uttagna i All Star Team. Nu kommer det alltså att fortsätta i Pixbo Innebandy.

— Det var otroligt kul att lira med henne i landslaget. Vi hittar varann väldigt bra på planen. Ellen är en otroligt bra och smart spelare men även otroligt härlig som människa.


Debuten i SSL är redan gjord (säsongen 2021/22 som 16-åring, hon fyllde 17 under säsongen). Den blev succéartad med utmärkelsen årets rookie och 24 poäng (9+15) på 21 matcher för sitt Jönköping.

— Jag minns det som en otroligt rolig säsong och kul att få känna på SSL spel. Skillnaden med allsvenskan som jag sedan spelat är tempot. Alla beslut måste tas snabbare och det finns många otroligt skickliga spelare i SSL.

Mira kombinerade länge innebandy och ishockey, båda på elitnivå, mycket framgångsrikt. Inför säsongen 2023/24 tog hon dock ett beslut om att endast fortsätta med innebandy.

— Förra året vid samma tidpunkt som nu så hade jag det tuffa beslutet att fatta vilken sport jag skulle välja. Jag älskar båda sporterna men blev tvungen att välja för att inte ta slut på kroppen helt. Det var en sorg att avsluta något som varit en så stor del av mig sedan jag var liten. Men beslutet var i slutändan bra för mig då jag kunde fokusera helt på innebandyn. Det har också varit bra att fokusera på bara ett lag. Man missar ju en del när man ska vara med i två grupper. Detta året har jag kunnat vara med och verkligen vara en del av laget på ett annat sätt.

Under sommaren ansluter Mira till ett nytt lag och ny stad.

— Först och främst är målet att komma in i laget och att få känna glädjen i ett nytt lag. Jag hoppas vara en viktig kugge i laget och kunna bidra med det jag är bra på. Målet måste vara ett SM-guld och det tror jag är en möjlighet med detta Pixbo.


Sportgruppens Rasmus Bernhardsson om Mira:

— Vi är mycket stolta och glada över att Mira Markström väljer Pixbo IBK. Det är en spelare som vi haft på vår radar sedan hennes debutsäsong i SSL för tre år sedan och vi är mycket nöjda över att vara i mål med henne. Mira kommer att bidra med såväl kortsiktig som långsiktig framgång för Pixbo i sin strävan efter att slåss om nya guldmedaljer. I Mira får vi en kraftfull spelare med bra skott och hög spelintelligens. Hon bevisade redan under sin premiärsäsong i SSL, där hon bland annat utsågs till årets rookie med ett imponerande poängsnitt att hon hör hemma i världens bästa liga. Sedan dess har hon tagit stora steg och vuxit fram till en av allsvenskans absolut bästa offensiva spelare de senaste två säsongerna. Vi ser framemot att välkomna Mira och utveckla henne ytterligare i vår verksamhet de kommande åren.

Källa: Pressmeddelande

Pixbo IBK

Klara in:

Isabelle Gerig, forward (Zug)

Celine Stettler, back (Kloten Dietlikon-Jets)

Carolina Peil, center (egna leden)

Mira Markström, forward (Jönköping)

Klara ut:

Rikke Ingebrigtsli Hansen, forward (Kalmarsund)

Anna Dömstedt, back

Selma Albertsson, back (Partille)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: