#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Värvar från Nykvarn: "En ära för mig att bära AIK-emblemet"

ANNONS

Gör sin andra värvning – tar in målvakt från SSL-konkurrenten.

AIK var ett av de lag i Superligan som dröjde allra längst med att presentera sitt första nyförvärv, det var först i förra veckan som Lucas Nordahl offentliggjordes som Gnagets första värvning inför kommande säsong.

Under måndagen så meddelade AIK att man gjort ytterligare ett nyförvärv. Den här gången är det målvakten Nicklas Larsson som ansluter från Nykvarn.

26-åringen har tillhört moderklubben Nykvarn under större delen av sin karriär. Han vaktade målet en majoritet av matcherna när laget gick upp från allsvenskan 2022/23, men har den här säsongen fått stå åt sidan – både Lucas Orrmo och Laban Blomqvist har gått före i rangordningen.

Nicklas Larsson Foto: Idrottsfoto

"Det blir en ära för mig att få bära AIK-emblemet"

Nu ansluter Larsson till ett AIK vars målvaktsbesättning förra säsongen bestod av Jonathan Hjelm och Christian Eddeborn. Där är det officiellt att den sistnämnda lämnat.

- Larsson är för oss i AIK en välbekant motståndarmålvakt som nu blir spännande att följa i de svartgula färgerna, säger Stefan Wallberg från AIK:s sportgrupp till klubbens Instagram.

Nicklas Larssons ord om övergången:

– Det blir en ära för mig att få bära AIK-emblemet med allt vad det innebär, säger han till klubbens Instagram.

- Jag har en bra kombination mellan storlek och snabbhet, med en bra kommunikation och spelförståelse. Jag gillar utmaningen och vill ta steg mot en stabil säsong för AIK och mig själv och att verkligen etablera oss i SSL.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.



 

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: