Pixbo Wallenstam IBK vann mot AIK

Pixbo utklassade AIK på hemmaplan

Pixbo dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot AIK i SSL herr med hela 12-3 (2-2, 4-1, 6-0).

AIK:s tränare Magnus Jäderlund tyckte så här om matchen:

– Det var en härlig kväll och tredje raka "guldet" för AIK, grymt jobbat av alla inblandade.

Pixbo startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.48 slog Victor Johansson till framspelad av Gustav Fritzell.

AIK kvitterade till 1-1 efter 10.19, när Liam Åström fick träff på pass av Alex Indriana Kjellbris.

Pixbo tog ledningen på nytt efter 12.12, genom Gustav Fritzell på pass av Victor Johansson.

AIK kvitterade till 2-2 efter 17.49, när Alex Indriana Kjellbris hittade rätt framspelad av Liam Åström.

Pixbo tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.17 genom Marcus Peil, och gick upp till 5-2 innan AIK svarade.

Segern skrevs till slut till 6-3 för Pixbo. Pixbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-3. Målen i sista perioden gjordes av Gustav Fritzell, Filip Wramdemark, Felix Lanver, Patrik Gustavsson, Gustav Lindberg och Victor Johansson.

Pixbos Gustav Fritzell stod för två mål och två assists, Felix Lanver gjorde tre mål och Victor Johansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Pixbo har en stark form med fem segrar och 45–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK har fem förluster och 15–48 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Pixbo slutar på tredje plats i tabellen, och AIK på tolfte plats. Pixbo är klart för slutspel.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo