AIK förlorade mot IBF Falun

IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

IBF Falun vann borta mot AIK i SSL herr med 8-6. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan IBF Falun avgjorde i sista perioden.

IBF Faluns tränare Thomas Holmgren tyckte så här om matchen:

– Vi startar segt både med och utan boll. När vi skruvar upp farten börjar vi skapa mer, men AIK har några duktiga gubbar så de höll liv i det hela vägen in.

Det här innebär att IBF Falun nu har sju segrar i följd i SSL herr.

IBF Falun var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället AIK som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

IBF Falun startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 4-4 till 4-7. Men AIK svarade och gjorde 5-7.

Därefter var det dock IBF Falun som avgjorde. Laget gjorde 5-8 med två minuter kvar att spela genom Malte Lundmark på pass av Emil Ruud. AIK hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-8.

IBF Faluns Malte Lundmark stod för fyra poäng, varav tre mål och Emil Ruud gjorde ett mål och tre assist. Andreas Stefansson och Liam Åström gjorde tre mål var för AIK.

Med två omgångar kvar är AIK på tionde plats i tabellen, och IBF Falun är på andra plats.

Söndag 10 mars 16.00 spelar AIK hemma mot Kalmarsund. IBF Falun möter Karlstad borta i Colorama Arena lördag 9 mars 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun