Foto: Magnus C Lydahl
SSL (Herr)

Pär Forsman om det tuffa beslutet: "Därför känns det lite lättare att lämna"

ANNONS

Pär Forsman har skrivit på för Helsingborg och lämnar Dalen efter 7 säsonger i klubben.

Pär Forsman spelar i SSL nästa säsong men det blir inte i Dalen som han var med och spelade tillbaka från allsvenskan förra säsongen. Han gör istället flytten tvärs över landet efter att ha skrivit på för Helsingborg. 

– Det känns spännande! Att flytta från en trygghet till något helt nytt men det känns samtidigt väldigt inspirerande att våga testa nya saker. Jag tror att ett nytt lag kan utveckla mig på många sätt, säger Pär Forsman till Innebandymagazinet. 

Enligt Forsman fanns det flera olika orsaker till att flyttlasset gick till Helsingborg, såväl sportsliga som annat utanför planen. 

– Det var många faktorer som spelade in. Det började med att jag var intresserad av nya utmaningar och en nytändning då det känns som man fastnat i sin personliga utveckling. Helsingborg kunde erbjuda mig en roll som passar mig som spelare och som jag kan bidra med till laget. Och sedan har det funnits ett intresse från laget redan tidigare år. Helsingborg pratade även väldigt sunt om vad vi kan nå för mål tillsammans. Men även sociala faktorer som lösningar med plugg/jobb och några kända ansikten som ska bli kul att spela med igen.

Han tillägger också att det fanns flera alternativ och att en fortsättning Dalen inte var helt uteslutet. 

– Jo det fanns några andra alternativ och självklart var Dalen ett av dem. Och det var aktuellt. Dalen har gett mig otroligt fina minnen och jag är väldigt tacksam för min tid där. Men tog ett svårt beslut som handlade om att våga utmana mig själv. 

Dalen, som åkte ur SSL inför den precis gångna säsongen, spelade sig direkt tillbaka till finrummet och Forsman menar att det känns som ett bra tillfälle att lämna för nya äventyr. 

– Ja men det skulle jag säga. Jag var otroligt besviken då vi åkte ner och var nära på att lämna då. Men är väldigt stolt och glad över att jag stannade och gav tillbaka till alla i föreningen vad de är värda, att tillhöra SSL som förening. Därför känns det lite lättare att lämna även om det är svårt men då kan jag lämna med huvudet högt, säger Forsman. 


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


 

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: