Mullsjö vann mot FCH

Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Matchen mellan Mullsjö och FCH i SSL herr slutade 9-8 (6-1, 2-4, 1-3). Hemmalaget Mullsjö gjorde en riktigt stark första period och ledde med 6-1 och lyckades hålla undan till seger, trots att FCH lyfte sig.

Mullsjös tränare Johan Kihlbom tyckte så här om matchen:

– Vi gör en insats jag inte alls är nöjd med, efter att vi tar en stor ledning så blir vi bekväma och bjuder in FCH i matchen. Vi håller på att falla på eget grepp, men löser det till slut.

Mullsjö tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.04 genom Oskar Malmgren, och gick upp till 2-0 innan FCH svarade.

Innan perioden var över hade Mullsjö ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var det i stället FCH som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 8-5.

FCH var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 men Mullsjö kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Sebastian Palmqvist gjorde ett mål för Mullsjö och spelade dessutom fram till fyra mål och Pelle Tarenius gjorde fyra mål. Amadeus Carlström gjorde två mål och spelade fram till ett mål för FCH.

Mullsjö har tre segrar och två förluster och 34–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FCH har fyra vinster och en förlust och 28–24 i målskillnad. Det här var Mullsjös sjätte uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Mullsjö slutar på sjätte plats, och FCH på tionde plats. Mullsjö är klart för slutspel.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH