Video: "Binge" direkt efter slutsignalen i sista matchen.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

AIK-tränaren: "Extremt stökig säsong för oss från början till slut"

ANNONS

Magnus "Binge" Jäderlund summerar AIK:s säsong i SSL: "Alldeles för svaga i flera matcher på hemmaplan"

AIK klarade sig kvar i SSL med liten marginal efter en tung avslutning med fem förluster i sina sista fem matcher i SSL, Lagets senaste vinst kom mot Karlstad och den skulle visa sig bli avgörande då Karlstad blev det lag som till slut gjorde Hagunda sällskap ner i allsvenskan. 

På frågan om laget levt upp till de förväntningar man hade inför säsongen menar AIK:s tränare Magnus Jäderlund att man når de framgångar man förtjänar.

– Inom idrott förväntar man sig inte resultat, det kommer genom hårt jobb, passion och engagemang. Man jobbar hårt dag ut och dag in och förtjänar alltid det resultat man uppnår. Vi har i tre ”kval” i rad sett till att AIK har SSL-status och det tyder på en jäkla styrka, men såklart vill man slåss om de ädlare medaljerna på sikt, säger han till Innebandymagazinet.

Trots många bra prestationer tycker Jäderlund att säsongen i stor utsträckning handlar om att släcka bränder och att man därför aldrig lyckades maximera lagets kapacitet. Säsongen beskrivs som stökig från början till slut. De säljer och lånar ut spelare under den pågående säsongen och försöker efter det anpassa spelat efter spelarmaterialet. 

Samtidigt finns det också positiva saker att ta med. De tar fler poäng och släpper in färre mål än föregående säsong och man är ett av ligans starkaste lag i powerplay. Men för att ta nästa steg krävs det att man höjer sig på hemmaplan och mot topplagen.

– Vi tog många poäng mot lagen på nedre halvan vilket var nyckeln för att behålla en SSL-plats, men vi kunde inte nypa någon poäng alls mot topplagen. Vi var också generellt alldeles för svaga i flera matcher på hemmaplan denna säsong.

AIK kan nu ladda om för en tredje raka säsong i högstaserien där målsättningen på sikt är att klättra uppåt i tabellen. För att uppnå det är det viktigt för klubben att nästa säsong bygga en starkare elitkultur genom att stärka en stark spelartrupp, utveckla spelet och höja träningarna. Förhoppningarna är också att på sikt kunna fylla på med spelare från de egna leden. 

– Det viktigaste för AIK och även Stockholmsinnebandyn i stort är att det blir fortsatt SSL-spel i Solnahallen. Vi har flera spelare med i U19-landslaget och Liam Åström har vuxit ut till en av ligans bästa anfallare, det är positivt.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: