slutomgång: SSL dam
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Ödesmatch för Karlstad - "Finns inga tankar på att åka ut"

ANNONS

Alexandra Terner möter sitt drömmotstånd i Karlstads sista match för säsongen, men förhoppningsvis inte den sista i SSL.

Karlstads öde i SSL avgörs i eftermiddag. Inför sista omgången står värmlänningarna på samma poäng som Åkersberga men man har sex måls bättre målskillnad. Karlstad ska ta sig an tabelltrean Västerås Rönnby medan Åkersberga möter tabelltvåan Pixbo på bortaplan. 

Så Karlstad har lite lättare motstånd vilket är en enorm fördel då det är troligast att det kommer avgöras på målskillnaden, vem som kommer att följa med Lockerud ner i allsvenskan. 

– Det är klart det blir en tuff match, och en rolig sådan. Nu spelar vi verkligen när det gäller och laget känns otroligt taggat. Vi kommer gå all in för denna match och kommer inte ge dem utrymme för att de ska få sikta in sig. Vi kommer spela i 60 minuter och spelar vi lika disciplinerat som vi gjorde i föregående match, men har lite mer skärpa i avsluten så kommer Rönnby få en tuff sista match innan det väntas slutspel för dem, säger Alexandra Terner till Innebandymagazinet.

Ytterligare en sak till som är en fördel för värmlänningarna är just att de har Terner i laget. Hon har gjort mål och poäng i alla fem matcher som hon mött Rönnby under sin tid i Karlstad. Totalt har det blivit nio poäng och hon var lagets bästa spelare ifjol när Karlstad besegrade Rönnby.  

– Jag vet faktiskt inte varför det gått så bra mot Rönnby. De spelar ett väldigt fysiskt spel, något som jag tycker är roligt och jag brukar kunna vara stark i mitt duellspel, det kanske är det som har passat mig bra när vi mött dem. Annars vet jag inte varför det blivit fler poäng mot dem än mot andra lag, haha.

Hur hamnade ni här där ni måste kriga om kontraktet i sista omgången? 

– Det är mycket på grund av att vi inte sätter våra lägen. Vi har spelat bra på slutet och skapat mycket målchanser som kan avgöra matcher, dessvärre får vi inte det sista flytet med oss och har tendens att gå stolpe ut. Det är en av anledningarna. Sen har det såklart inte varit en optimal säsong med nya tränare och olika konstellationer. Men det är inte det som ska avgöra, vi ska kunna prestera oavsett läge.

Mycket talar för att båda Karlstad och Åkersberga kommer ta noll poäng och då är det målskillnad som avgör. Hur ser du på mötet mellan Pixbo och Åkersberga? 

– Nej, det är en match Pixbo ska ta utan större konstigheter egentligen. Sen vet man aldrig, kanske sparar de på spelare inför slutspel, vilar de som har skavanker. Jag hoppas såklart att Pixbo går för fullt och tar tillvara på matchen att skapa en bra känsla inför slutspelet och Pixbo är ett sådant lag som jag har svårt att se att de ska vika ner sig. Så jag tror ändå att Pixbo ska kunna slå dem med 10-1.

Vi prata med din pappa förra veckan och han hoppades att ni skulle stanna kvar annars så trodde han att du skulle flytta från Karlstad. Är det så? 

– Det är inget jag fokuserar på just nu, utan fullt fokus ligger på lördagens match. Än så finns det inga tankar på att vi ska åka ut, så de tankarna får komma efter slutsignal på lördag.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: