Karlstad IBF förlorade mot Täby

Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad

Täby har haft en tung period med sex förluster i rad i Superligan dam. Men borta mot Karlstad bröts den tuffa sviten. Det blev 2-3 (1-1, 0-1, 1-1) i matchen i Colorama Arena.

– En match med mycket anspänning då matchen betyder mycket för bägge lagen Vi äger mycket boll och Karlstad förlitar sig på sitt fina kontringsspel. Vi rullar på alla tre formationer genom hela matchen och känslan på plats är vi har bra kontroll på matchen, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah efter matchen.

Karlstads tränare Daniel Andersson tyckte till om matchen:

– Tråkigt, vi gör en bra laginsats. Tyvärr räcker det inte mot ett bra Täby.

Första perioden var jämn. Täby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Lisa Carlsson efter 2.57, men Karlstad kvitterade genom Linnéa Wallgren efter 15.14. Efter 6.24 i andra perioden nätade Tilde Sandlund, på pass av Lisa Carlsson och gav Täby ledningen. Täby gjorde 1-3 genom Klara Molin med 1.19 kvar i perioden i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Alexandra Terner reducerade dock för Karlstad med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Lisa Carlsson gjorde ett mål för Täby och två assist.

Det här var Karlstads fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Täbys fjärde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Karlstad på tolfte plats i tabellen, och Täby är på fjärde plats.

I nästa match möter Karlstad Rönnby IBK hemma och Täby möter Warberg borta. Båda matcherna spelas lördag 23 mars 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre