Lockerud/Mariestad förlorade mot Karlstad IBF

Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad

Karlstad vann mötet med Lockerud/Mariestad borta med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) på fredagen i Superligan dam.

Karlstads tränare Daniel Andersson om matchen:

– Stor lagmoral, tycker dessutom att vi var värda några mål till men all heder åt tjejerna som inte viker ner sig efter reduceringen.

Gästerna Karlstad började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.52 slog Linnéa Wallgren till på pass av Alexandra Terner. Karlstad utökade ledningen genom Tess Nilsson efter 11.22 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Med 3.25 kvar att spela av perioden kunde Maja Pehrson göra 1-2 för Lockerud/Mariestad. I tredje perioden gjorde Karlstad 1-3 efter 10.29 genom Maja Hane. Och med bara 2.17 kvar satte Linnéa Wallgren 1-4.

Med tre omgångar kvar är Lockerud/Mariestad sist i serien, och Karlstad är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 10 mars. Då möter Lockerud/Mariestad Kalmarsund i SBB Arena 15.00. Karlstad tar sig an Endre hemma 12.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund