superligan
Foto: Per Wiklund
Superligan

Tränaren vill rädda kvar Karlstad och dottern: “Hon kan flytta om vi åker ur”

ANNONS

Karlstad har två tuffa matcher kvar i SSL. Först ut är Täby hemma i Colorama Arena på söndag.

– Vi känner ändå att det känns rätt bra i gruppen. Vi kommer göra det vi kan mot Täby och vi satsar på att nypa någon poäng i den matchen. Annars får vi tyvärr förlita oss på att resultaten i de andra matcherna går vår väg, säger Karlstads matchcoach Daniel Andersson till Innebandymagazinet.

Karlstad ligger för närvarande på säker mark och har tre poäng ner till Åkersberga som ligger på nedflyttning. Karlstad har därmed allt i egna händer, men laget ska möta två topplag i de två sista omgångarna, Täby och Västerås. Daniel Andersson förklarar varför Karlstad ligger så långt ner i tabellen.

– Vi skapar fruktansvärt mycket målchanser i matcherna men vi har väldigt svårt att få in bollen. I senaste matchen mot Endre hade vi sju ramträffar, hade vi fått in någon boll där hade det slutat annorlunda. Vi är många gånger bättre än motståndarna men vi gör inte mål och det har varit ett återkommande problem under hela säsongen.

Karlstad har haft en strulig säsong och precis innan seriestart i höstas sparkade man tränarstaben. In kom en ny tränaruppsättning med bland annat Mattias Karlsson som ny huvudtränare och Daniel Andersson som matchcoach. 

– Vi har försökt lösa säsongen så bra det går. Jag kom in som matchcoach men jag har även försökt att medverka på träningarna. Vi har en lite udda lösning just nu men det kommer bli bättre framöver. 

Tidigare i vintras gick Karlstad ut med att en ny huvudtränare för nästa säsong är klar då Andreas “Sälen” Svensson tar över uppdraget. 

Kommer du att ingå i staben nästa säsong?

– Det är inte tanken, jag hoppade bara in tillfälligt för att hjälpa laget.

Daniel Andersson kämpar inte bara för att hålla kvar Karlstad i högstaligan, utan även för att hans dotter Alexandra Terner, som spelar i laget, inte ska flytta från Karlstad.

– Min förhoppning är att vi klarar det så att jag får ha kvar dottern på hemmaplan. Hon har förlängt med Karlstad men det finns naturligtvis klausuler som gör att hon kan flytta om vi åker ur.

Vad krävs för att Karlstad ska greja ett nytt kontrakt?

– Gör vi bara mål så kommer vi ta poäng mot Täby, samt Västerås och lösa det. Vi kommer gå all in de här sista matcherna, avslutar Daniel Andersson.

Matchguide SSL

Karlstad - Täby

När och var: Söndag 17:00 i Colorama Arena i Karlstad.  

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: