Karlstad IBF förlorade mot Rönnby IBK

Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad

Rönnby IBK vann mötet med Karlstad borta med 6-2 (1-0, 2-0, 3-2) på lördagen i Superligan dam.

– Vi gör en kanoninsats hela laget i 60 minuter. Avslutar säsongen med två riktigt bra matcher, tyvärr inga poäng men det räcker till fortsatt spel i högsta ligan. Väldigt stolt att flickorna inte ger upp trots stolpe ut hela säsongen, kommenterade Karlstads tränare Daniel Andersson.

Segern var Rönnby IBK:s nionde på de senaste tio matcherna.

Gästerna Rönnby IBK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.53 slog Wilma Johansson till framspelad av Linnea Hammar. I andra perioden var Rönnby IBK starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Wilma Johansson och Elin Lindberg. Rönnby IBK vann också tredje perioden 2-3 och matchen slutade 2-6.

Jonna Sjöberg och Wilma Johansson gjorde två mål och en assist var för Rönnby IBK.

Resultaten i sista omgången betyder att Karlstad slutar på tolfte plats i tabellen, och Rönnby IBK på tredje plats. Rönnby IBK är klart för slutspel.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama