Lindås IBK vann mot Fristad

Tungt besked för Lindås – åker ur serien

Det blev 7-5 (4-1, 0-2, 3-2) när Lindås tog emot Fristad i Lindås Waves Arena. Efter att omgången spelats klart på lördagen är det nu ett faktum att Lindås åker ur Allsvenskan västra/södra dam efter en tung säsong.

– Vi gör en bra avslutning. Ger det ett försök att vinna med många mål men efter tio första minuterna går det lite i stå. Skönt att vinna sista matchen men att åka ur en serie med 38 poäng inspelade är helt galet, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson.

Lindås tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter fem sekunder genom Justina Eliasson, och gick upp till 2-0 innan Fristad svarade.

Innan perioden var över hade Lindås ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var det i stället Fristad som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Lindås startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 5-3-ledning. Men Fristad svarade och gjorde 5-4.

Därefter var det dock Lindås som avgjorde. Laget gjorde först 6-4 och sen kom också 7-4 med fyra minuter kvar att spela genom Justina Eliasson på pass av Johanna Hansson. Fristad hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-5.

Fristads Alexandra Rysell Johansson stod för tre poäng, varav två mål. Justina Eliasson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Lindås.

Resultaten i sista omgången betyder att Lindås slutar på sjätte plats i tabellen, och Fristad på åttonde plats. Båda lagen åker därmed ur Allsvenskan västra/södra dam.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten